Politi

10. august 2021 - 21:35

App linkNu på Google Play

Anklager vil have Beiers ledelse tre år i fængsel

Anklager vil have Beiers ledelse tre år i fængsel

10. august 2021 - 21:35

En bøde på 5,5 mio. kr. og tre års ubetinget fængsel til ledelsen.

 

Sådan lyder anklagerens krav i sagen mod Kurt Beier Transport, hvor i alt fire personer er tiltalt for behandlingen af 30 filippinske og srilankanske chauffører i den såkaldte slumlejr på transportfirmaets filial i Padborg.

 

Ifølge anklagemyndigheden burde chaufførerne have fået en månedsløn på ca. 35.000 kr. for deres indsats, som bestod i at køre lastbil rundt om i Europa. Men de fik blot 7.900 kr. om måneden inklusiv feriepenge.

 

- Udnyttelsen er sket ved for lavt betalt arbejde, der var væsentligt mere værd, sagde anklager Mads Bjerg Olesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i retten ifølge fagbladet3f.dk.

 

Direktør Karsten Beier, bestyrelsesformand Gitte Beier samt to andre ledende medarbejdere er tiltalt for at have udnyttet chaufførerne groft til egen vinding, overtrædelse af udlændingeloven, uforsvarlig indkvartering mm.

De tiltalte erklærer sig uskyldige i alle anklager og kræver frifindelse. Forsvarsadvokat Anders Nemeth henviste til, at chaufførerne var ansat i det Beiers polske datterselskab, og at lønnen levede op til polsk niveau.

 

Der forventes at falde dom i sagen 25. august.

Læst i alt:

1156 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger