Politi

23. maj 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

Lastbiler skal vejes under kørslen fra næste år

Lastbiler skal vejes under kørslen fra næste år

23. maj 2020 - 01:42

Danmark er – ligesom EU’s øvrige medlemslande – forpligtet til at sikre, at tunge køretøjer og vogntog kan screenes, med henblik på eventuel efterfølgende vægtkontrol. Det skal kunne ske senest fra 27. maj 2021.

 

I den forbindelse har Danmark fravalgt at stille krav om On-Board Weighing-systemer (OBW), der ville kræve at den enkelte vognmand installerede nye systemer på hvert enkelt nyt køretøj. Det oplyser Færdselsstyrelsen.

 

I stedet vil der blive anbragt vejeceller i infrastrukturen – de såkaldte Weighing In Motion-systemer (WIM) – til at screene tunge køretøjer og vogntog, som muligvis overskrider vægtgrænserne.

 

Efter en udvælgelse på baggrund af WIM-screeningen, bliver den regulære vejning gennemført. Det er dén, der kan danne grundlag for en eventuel bøde.

WIM omfatter alle tunge køretøjer

EU’s medlemslande kan frit vælge, om de vil benytte OBW- eller WIM-teknologierne til at screene tunge køretøjer eller vogntog med henblik på efterfølgende vægtkontrol.

 

Danmarks valg af WIM-teknologien er baseret på en samlet vurdering af de to teknologier, hvor WIM-teknologien har en række klare fordele.

 

Blandt andet vil WIM-teknologien omfatte alle tunge køretøjer, uanset alder og nationalitet.

 

Og dertil kommer, at Vejdirektoratet har erfaring med WIM-teknologien gennem de allerede etablerede WIM-stationer i Danmark.

 

Muligheden for opgradering og øgning af antallet af WIM-stationer bliver undersøgt.

 

EU’s medlemslande kan ikke stille krav til udenlandske køretøjer om OBW-udstyr.

 

Dermed kan danske vognmænd være sikre på, at der ikke bliver stillet krav om OBW-udstyr i dansk-registrerede køretøjer, når de opererer i andre EU-lande.

Læst i alt:

3508 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger