Politi

16. februar 2021 - 14:21

App linkNu på Google Play

Vognmand og ansat søn sigtet for snyd med førerkort

Vognmand og ansat søn sigtet for snyd med førerkort

16. februar 2021 - 14:21

Natten mellem torsdag 11. februar og fredag 12. februar gennemførte Tungvognscenter Syd aktion mod en vognmand fra Fyn.

 

Den 45-årige vognmand måtte tidligt op fredag morgen, da den koordinerede anholdelsesaktion lidt efter kl. 04.00 gik i gang. Vognmanden og dennes søn, der begge var mistænkt for gentagne tilfælde af personelfalsk og overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne, blev anholdt på to forskellige lokationer.

 

Begge var ved anholdelsen i besiddelse af førerkort, der ikke tilhørte dem selv, og den ene af dem anvendte aktuelt det førerkort, der ikke var hans eget, da han blev standset.

 

Tungvognscenter Syd har efterforsket mod virksomheden i længere tid, idet der var mistanke om, at der blev anvendt førerkort i lastbilernes takografer, som ikke tilhørte de chauffører, der kørte. Efterforskningen viste, at mistanken var begrundet i forhold til vognmanden og dennes 20-årige søn, der arbejder som chauffør i virksomheden.

Tungvognscenter Syd indhentede på den baggrund rettens kendelse til ransagning og med afsæt i denne skete anholdelse, sigtelse og ransagning tidligt fredag morgen. Efter endt afhøring og ransagning blev vognmand og chauffør løsladt igen fredag.

 

Der skal nu gennemføres en større efterforskning i sagen, med henblik på mere konkret at fastlægge omfanget af overtrædelser. Når efterforskningen er afsluttet, skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, der også vurderer hvilken strafpåstand, der er passende i sagen.

 

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, har derfor på nuværende tidpunkt ikke yderligere oplysninger i dem konkrete sag, der kan deles med offentligheden.

Læst i alt:

2510 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger