5. maj 2022 - 01:45

App linkNu på Google Play

Politi opfordrer til, at du registrerer dit overvågningskamera

Politi opfordrer til, at du registrerer dit overvågningskamera

5. maj 2022 - 01:45

Kameraovervågning kan være afgørende, når politiets efterforskere skal opklare kriminalitet eller kortlægge et hændelsesforløb. Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi nu alle, der har et overvågningskamera, til at registrere det i Politiets Kameraregister. Registret er politiets overblik over, hvor der er opsat overvågning.
 
Billeder fra overvågningskameraer kan for eksempel gøre det muligt at identificere gerningsmænd og følge deres færden til og fra gerningsstedet. Så jo flere kameraer, der er registreret i systemet, jo mere effektivt er det.  Er kameraet med i Politiets Kameraregister, kan politiet langt hurtigere komme i gang med at sikre spor og forfølge eventuelle gerningsmand.

 

Registreringen kan blandt andet spare den tid, det tager at afsøge et område for at finde ud af, om der hænger kameraer. Det giver derfor politiet mulighed for at kunne handle hurtigere med henblik på at kunne identificere og pågribe gerningsmændene til kriminalitet, herunder grov kriminalitet.

Alle stationære kameraer er relevante og politiet kontakter altid folk for at spørge om adgang til at se optagelserne. Registreringen er lovpligtig for virksomheder, myndigheder, foreninger m.fl. Det er frivilligt for private borgere at registrere deres kameraer, men Syd- og Sønderjyllands Politi håber mange vil følge opfordringen, da enhver registrering er betydningsfuld for efterforskning og opklaring af kriminalitet.

Læst i alt:

421 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke