2. oktober 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Politiet efterlyser vidner

2. oktober 2018 - 01:43

Var du tilfældigvis på rasteplads Blankhøj ved Århus lørdag aften 29. september 2018, og så du personer, der arbejdede med afmontering af en hjullås på en lastbil? Hvis du gjorde, så vil Tungvogncenter Syd, Sydøstjyllands Politi meget gerne tale med dig.

 

Det var nemlig politiet, der havde sat hjullåsen på lastbilen efter følgende forhistorie:

 

Torsdag den 27. september deltog personale fra Tungvognscenter syd, i en kontrol af lastbiler på rasteplads Blankhøj ved Århus. I den forbindelse blev en lastbil fra Litauen, med en Litauisk chauffør, tilbageholdt idet køretøjets SCR anlæg var manipuleret, ligesom der blev fundet en kraftig magnet, der kunne anvendes til tacograf manipulation. Derfor blev køretøjet sikret med en hjullås indtil der var betalt sikkerhedsstillelse på i alt 31.000.- DKK.

Under patrulje natten til søndag den 30. september, hvor Tungvognscenter syd, også var ude og lave kontrol, kom lastbilen dog kørende ad E45 mod syd ved Kolding, og blev forsøgt standset, hvilket i første omgange ikke lod sig gøre, da chaufføren forsøgte at undgå kontrol ved at fortsætte ad motorvejen. Vogntoget blev dog på et tidspunkt bragt til stansning i nødsporet. Det viste sig, at det nu var vognmanden selv, der var fører af vogntoget, med den oprindelige chauffør siddende ved siden af. Ingen af dem anvendte førerkort i kontrolapparatet, og vognmanden havde slet ikke kørekort til lastbil, ligesom der fandtes en del andre overtrædelser af forskellig lovgivning. Der var intet spor af den hjullås, lastbilen blev monteret med torsdagen forinden.

Lastbilen blev herefter beslaglagt af politiet og transporteret til et sikkert sted. Der venter nu vognmanden og virksomheden et retsligt efterspil, og en bøde, der er noget større end den oprindelige. Derfor hører Tungvognscenter syd gerne fra personer, der måtte havde set noget lørdag aften på rasteplads Blankhøj ved Århus.

 

Ring 114 til Sydøstjyllands Politi, hvis du kan hjælpe med oplysninger. På forhånd tak for hjælpen.

Læst i alt:

851 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger