16. august 2019 - 01:47

App linkNu på Google Play

Politiet klar til at rette op på kort-kaos hos vognmænd

Politiet klar til at rette op på kort-kaos hos vognmænd

16. august 2019 - 01:47

Rasmus Haargaard

Det er ikke altid, at ordensmagten får ros for sin evne til at lytte til branchen og reagere hurtigt, når der opstår utilsigtede problemer.

 

I sagen om en ny generation af virksomhedskort, som risikerede at koste vognmænd dyrt i både kroner og besvær, har Rigspolitiet dog nu reageret og erklærer, at man er i fuld gang med at rette op på sagen. Problematikken er tidligere beskrevet mere detaljeret her på lastbilmagasinet.dk.

 

I en mail til Lastbil Magasinet opsummerer Rigspolitiet de problemer, de er blevet gjort opmærksom på i forbindelse med en ny generation af virksomhedskort til lastbilens tachograf:

» Rigspolitiet kan oplyse, at vi er blevet opmærksomme på, at der i forbindelse med overgangen til generation 2 takografkort den 26. juni 2019 er udstedt virksomhedskort med et nyt kortnummer til virksomheder, selvom kortet er udstedt som erstatning for eller fornyelse af et eksisterende virksomhedskort af typen generation 1.

Dette kan medføre, at det ikke i alle tilfælde er muligt for virksomheden at logge ind i takografen og downloade data fra virksomhedens køretøjer ved anvendelse af de nye virksomhedskort. Det nye kortnummer på virksomhedskortet kan samtidig indebære vanskeligheder i forhold til muligheden for digital fjerndownload af data fra de køretøjer, der er registreret ved indlogning med virksomhedens tidligere virksomhedskort.«

 

Myndighederne har nu taget kontakt til kort-leverandøren for at sikre samme kortnummer på de nye kort til vognmænd – og politiet vil efter eget udsagn også tage kontakt til de vognmænd, der allerede kan være ramt af problemet:

»Rigspolitiet vil derfor hurtigst muligt tage kontakt til de virksomheder, der kan være berørt at denne problemstilling, med henblik på at afklare behovet for en ombytning af de fremsendte generation 2 virksomhedskort.

Rigspolitiet har desuden aftalt med producenten/leverandøren af virksomhedskort, at alle virksomhedskort der bestilles som fornyelse eller erstatning for tidligere virksomhedskort, fremadrettet vil blive leveret med samme kortnummer som virksomhedens tidligere virksomhedskort,« oplyser Rigspolitiet til Lastbil Magasinet.

 

Vandy Bæk Thorsen driver IT-virksomheden DigiTach i Odense og var den, der først gjorde politiet opmærksom på problemet. Bare i de seneste uger har han oplevet et stigende antal kunder, som er ramt af problemet med den lovpligtige download.

 

»Især de kunder, der har håndterminal og ikke automatisk download, har været ramt af problemet, fordi vi ikke herfra har overblik over, hvornår deres kort udløber,« fortæller Vandy Bæk Thorsen til Lastbil Magasinet.

»Men jeg synes – ikke mindst for vognmændenes skyld – at det er glædeligt, at politiet så hurtigt og uden større problemer har lyttet til os og gået i gang med at gøre noget ved problemet. Det er absolut positivt, så de skal have ros for,« siger Vandy Bæk Thorsen.

Læst i alt:

3139 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke