17. marts 2021 - 09:09

App linkNu på Google Play

Av, av, av: Politiets varebilkontrol afslører stor mængde fejl og mangler

Av, av, av: Politiets varebilkontrol afslører stor mængde fejl og mangler

17. marts 2021 - 09:09

Over halvdelen af de kontrollerede varebiler i to nylige kontroller havde fejl og mangler ved køretøjet, opdagede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi.
 

Ved to kontroller i henholdvis Tåstrup og Greve i uge 10 kunne Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi konstatere, at mellem 60 og 88 procent af de standsede varebiler havde fejl og mangler.

 

Det gav ikke kun store bødeforlæg til chaufførerne, men også anledning til, at flere varebilskontroller vil følge trop, siger vicepolitiinspektør Preben Moliin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

- Vi foretog egentlig de to kontroller, efter vi havde haft en smule mere fokus på varebiler i en periode. Det fokus gav os dog tydelige indikationer på, at der faktisk var rigtig meget at komme efter på det område, og det blev i høj grad understreget på kontrollerne, siger vicepolitiinspektør Preben Moliin, der er leder af hele færdselsafdelingen ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den ene kontrol viste, at 88 procent af de kontrollerede køretøjer havde fejl og mangler. Af alle de kontrollerede varebiler blev der optaget rapport på 57 procent af dem, mens 31 procent fik en påtale og 12 procent havde orden i sagerne.

 

- Det er simpelthen for groft, at kun fem ud af 45 varebiler, svarende til 12 procent, havde styr på det hele. En varebil kan veje rigtig meget og være farlig og ødelæggende på vejene, hvis der ikke er styr på det hele. Derfor vil vi følge op med flere kontroller på det her område, siger vicepolitiinspektøren.

Ved anden kontrol var der fejl på 60 procent af de kontrollerede biler, og den hyppigste fejl på varebilerne var overlæs.

Læst i alt:

7368 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger