21. september 2018 - 09:33

App linkNu på Google Play

Polsk chauffør udvist

21. september 2018 - 09:33

Tungvognscenter Syd holdt 19. september 2018 en kontrol ved rasteplads Oksekær ved Padborg.

 

I den forbindelse blev en polsk lastbil undersøgt.

 

»Ved kontrollen kunne politiet se, at førerens førerkort kun havde siddet i tachografen i ganske få minutter uden at lastbilen have kørt. Det passede ikke med, at han lige var kørt ind på kontrolpladsen,« fortæller specielanklager, Pernille Moesborg.

 

»Umiddelbart før var det en anden persons førerkort, der havde siddet i tachografen, men der var ikke andre chauffører ved lastbilen,« fortæller hun videre.

 

Ved gennemgang af lastbilen fandt politiassistenterne fra Tungvognscenter Syd 2 førerkort ud over førerens eget.

 

Føreren blev 20. september 2018 fremstillet i grundlovsforhør i Kolding Ret sigtet for 22 tilfælde af kørsels på en andens førerkort.

Sagen kunne afgøres med det samme

 

»I grundlovsforhøret erkendte chaufføren at have anvendt de to andre personers førerkort i alle 22 tilfælde. Han erkendte også, at han havde gjort det for at forsøge at skjule de overtrædelser, han derved lavede af køre- og hviletidsreglerne. Sagen kunne derfor afgøres med det samme, som en såkaldt ”straksdom”, hvor han også blev dømt for flere overtrædelser af køre- og hviletiderne,« fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

 

Chaufføren blev idømt 60 dages betinget fængsel, en bøde på 144.000 kr., ubetinget frakendelse af førerretten til at føre tunge køretøjer i Danmark i 1 år og udvisning med indrejseforbud i 6 år.

 

»Dommeren lagde til grund, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder, og derfor er det nyindførte bødeloft ikke anvendt,« forklarer specialanklager, Pernille Moesborg.

Af bøden udgør de 20.000 kr. en tillægsbøde, fordi han som bosat i udlandet ikke kan dømmes til at udføre samfundstjeneste.

 

Chaufføren modtog dommen.

 

Han blev varetægtsfængslet efter dom, indtil han kan udsendes af Danmark.

Læst i alt:

1719 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger