20. oktober 2021 - 21:13

App linkNu på Google Play

Polsk-ukrainsk magnet-transport afsløret

Polsk-ukrainsk magnet-transport afsløret

20. oktober 2021 - 21:13

En polsk vognmand må finde sig en ny lastbil, efter hans nuværende er tilbageholdt af Sydøstjyllands Politi. Årsagen skal findes i en kontrol udført af personale fra Tungvognscenter Syd mandag formiddag ved Middelfart.

 

Under patrulje gjorde den polske lastbil sig interessant ved at foretage gentagne overhalinger af andre lastbiler. En hastighedsmåling udført under kørslen viste en mindste hastighed på 92 km/t og der var således en ekstra god grund til yderligere kontrol.

 

En teknisk undersøgelse påviste, at der var foretaget manipulation af lastbilens takograf, som anvendes til at optegne og lagre oplysninger vedrørende chaufførens overholdelse af køre- og hviletidsbestemmelserne. Manipulationen medførte blandt andet, at lastbilen var i stand til at opnå en højere hastighed, end tilladt.

Undersøgelserne afslørede også, at chaufføren havde en kraftig magnet gemt i sin beklædning.

 

Den polske vognmand har erkendt sigtelserne, men kan ikke betale den krævede betaling af bøde og sikkerhedsstillelse på ca. 70.000 kr., og lastbilen er derfor tilbageholdt af politiet. Den ukrainske chaufførs skæbne afgøres først senere ved et retsmøde, hvor der ud over en bøde også vil blive nedlagt påstand om ubetinget førerretsfrakendelse.

Læst i alt:

1221 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger