11. marts 2019 - 01:42

App linkNu på Google Play

Populær bog i ny udgave

11. marts 2019 - 01:42

Anden udgave af Bent Nielsens bog ”Et liv blandt lastbiler” indeholder et stort kapitel om Im. Stiholt, som beskriver hvordan Immanuel Stiholt får bygget sin koncern op, med begyndelse i en lille automobilforretning i Sæby. Det bliver starten på et af Skandinaviens største lastvognscentre.

 

Bent Nielsen er lidt af en legende blandt nordjyske og norske vognmænd og chauffører. Han startede som mekaniker hos Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Sæby i 1969, avancerede ret hurtigt til værkfører, og senere til værkstedschef. 29 år blev det til i alt, hvor de tre navne Im. Stiholt, Scania og Bent Nielsen var nært knyttede til hinanden.

 

Når en chauffør eller en vognmand ringede til Bent og fortalte, at hans bil var kørt i stykker, og at det lokale Scania-værksted ikke ville rykke ud omgående, gik der ikke lang tid, inden Bent og en eventuel makker var undervejs.

Denne bog handler især om alle de reparationer, Bent Nielsen har udført under primitive forhold, på rastepladser, eller i vejkanten, et eller andet sted i Danmark, og det øvrige Europa. Det kunne være udskiftning af et bagtøj i Ungarn, eller en større motorreparation i Østrig. Eller den lokale vognmand, der hang fast i en snestorm med en ødelagt brændstofpumpe.

 

Bogen er blevet til via et samarbejde mellem Bent Nielsen, Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi og Helge Christensen.

 

Bogen udkommer 18. marts i hardcover. Prisen er 250 kr., og bogen kan købes hos boghandleren eller via forlaget Veterania.

Læst i alt:

633 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger