15. august 2019 - 16:24

App linkNu på Google Play

Portugal lammet af chaufførstrejke

Portugal lammet af chaufførstrejke

15. august 2019 - 16:24

Rasmus Haargaard

En omfattende chaufførstrejke har skabt kaos i Portugal, som siden mandag har mærket konsekvenserne af, at rigtig mange lastbiler i landet står stille.

 

Allerede mandag opstod der lange køer ved tankstationerne, og der blev indført regler om, at personbiler højst måtte tanke 25 liter, og lastbiler højst 100 liter brændstof.

 

Årsagen er, at chauffører inden for farligt gods siden mandag har nægtet at køre lastbil. Chaufførerne kræver mere i løn og bedre arbejdsvilkår.

 

Et forhandlingsmøde i mandags endte uden resultat, og fredag 16. august skal et nyt finde sted. Finder parterne ikke en løsning her, vil konsekvensen være, at det portugisiske samfund helt bogstaveligt vil stå stille. Brændstofreserverne er nemlig ved at være tømt.

»Vi vil fortsætte en dag, en uge eller en måned mere. Så lang tid, som det er nødvendigt,« siger en talsmand for farligt gods-chaufførernes forbund ifølge den portugisiske avis Zeitung Público.

 

Læst i alt:

2888 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger