9. november 2018 - 02:53

App linkNu på Google Play

Vognmanden

’Præmieret’ med bøde på 324.000 kr.

9. november 2018 - 02:53

Den 10. oktober kontrollerede politiet ved Tungvogncenter Øst en svensk lastbil med en polsk chauffør ved Karlslunde.

Og nu har den svenske vognmand og hans polske chauffør modtaget resultatet – en ’præmie’ i form af en samlet bøde på 324.000 kr.

 

Bøden gives for det, som politiet kalder ”en yderst avanceret manipulation af tachografen, som var konstrueret ud fra, at den ikke skulle efterlade nogle af de tegn, der normalt bliver undersøgt, når der undersøges for manipulation.”

Tilsyneladende ok

Ved den indledende gennemgang af dokumenter og papirer ved kontrollen i Karlslunde så alt ud til at være i skønneste orden. Køre- og hviletiden var tilsyneladende også overholdt til punkt og prikke.

 

Politiet fattede dog alligevel mistanke om, at der var noget galt, hvorfor lastbilen blev grundig gennemgået, og det skulle hurtigt vise sig, at mistanken var begrundet. Der var nemlig installeret systemer, som kunne snyde lastbilens tachograf (der registrerer køre- hviletid) så lastbilen kunne køre, imens tachografen registrerede pause/hvil.

Vist kendskab

Den eller de personer der har konstrueret denne manipulation, har derfor et vist kendskab til politiets metoder til afsløring af denne slags snyd, og de har gjort sig store anstrengelser for at skjule deres arbejde, melder politiet.

 

Den svenske vognmand overvejer nu, om vedkommende accepterer bøden, eller sagen skal i tur i retten.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger