17. marts 2020 - 11:08

App linkNu på Google Play

Råd og opfordringer til dig, der transporterer gods på vejene

Råd og opfordringer til dig, der transporterer gods på vejene

17. marts 2020 - 11:08

Regeringen indførte 14. marts indrejserestriktioner ved de danske grænser med henblik på at hæmme udbredelsen af smitte med coronavirusset. Nu kommer politiet med en række råd og opfordringer til dig, der transporterer gods på vejene.

 

De danske myndigheder lægger stor vægt på at opretholde og ikke forsinke de nødvendige forsyningskæder samt Danmarks import og eksport af varer fra og til udlandet.

 

Der vil derfor som udgangspunkt ikke blive gennemført kontrol af godstransport, da den betragtes som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark.

 

Råd og opfordringer til dig, der transporterer gods på vejen:


Eksportchauffører kan fortsat udføre deres arbejde i udlandet:
At Udenrigsministeriet generelt anbefaler ikke-nødvendige rejser handler ikke om, at smitterisikoen er større i andre lande, men mere om at risikoen for, at man strander, er øget. Den risiko er dog mindre for eksportchauffører end turister, fordi chaufføren har sit eget køretøj. Eksportchauffører varetager samfundsmæssigt kritiske funktioner ved at opretholde vareforsyningen til og fra landet. Chaufførerne har et job, hvor man har meget lidt kontakt med andre, så de er godt sikrede, hvis de følger Sundhedsstyrelsens generelle hygiejneråd - også når turen går til andre lande.

Eksportchauffører, der har været i et ’rødt’ land eller område:
Kommer man hjem fra et af de lande eller områder, som Udenrigsministeriet har frarådet alle rejser til, er det anbefalingen, at man bliver hjemme i 14 dage, undergår tæt kontakt med andre mennesker og er ekstra opmærksom på symptomer på smitte med coronavirusset.

Godstransport er et ”anerkendelsesværdigt formål” for indrejse i Danmark:
Chauffører, der leverer varer til eller fra Danmark, vil kunne krydse grænsen. De danske myndigheders grænsekontrol tilrettelægges med udgangspunkt i, at godstransporten ikke forsinker de nødvendige forsyningskæder og Danmarks import og eksport.

 

Dokumentationskrav for at komme ind i Danmark:
Danske statsborgere – herunder chauffører på vej hjem - kan altid komme ind i landet. Udenlandske chauffører, der fragter gods til Danmark, vil med fremvisning af de almindeligt påkrævede transportdokumenter, såsom fragtbrev, kunne godtgøre det anerkendelsesværdige formål med indrejsen.

 

Udenlandske chauffører ansat i en dansk virksomhed:
Udenlandske chauffører, der er ansat i Danmark, og som skal ind i landet for derfra at udføre deres arbejde, vil skulle godtgøre det anerkendelsesværdige formål. Det kan f.eks. ske ved at fremvise legitimation, sygesikringsbevis, ansættelsesbevis, lønseddel, arbejdskontrakt hos den danske arbejdsgiver, stort kørekort eller chaufførbevis.

Læst i alt:

2373 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger