6. september 2019 - 13:00

App linkNu på Google Play

Regler for særtransporter er stadig ikke på plads

Regler for særtransporter er stadig ikke på plads

6. september 2019 - 13:00

Det er stadig uklart, hvornår en ny bekendtgørelse om særtransporter træder i kraft. Det skulle være sket omkring 1. juli, men det blev udskudt på grund af folketingsvalget. Nu er der ingen, der ved, hvornår bekendtgørelsen er klar. Mens vi venter, vil særtransporterne fortsat foregå på et usikkert lovgrundlag. Sådan lyder det i en nyhedsmail fra ATL.

 

Sidste år ændrede politiet fortolkningen af reglerne for særtransporter. Det betød, at særtransporterne i en række tilfælde kun fik lov til at køre med ét stykke gods ad gangen. Det kan være én stålplade i stedet for to eller tre, som man tidligere havde kørt med. Det vil i sagens natur føre til langt flere særtransporter på vejene og stigende udgifter for virksomhederne.

I maj sidste år indgik Færdselsstyrelsen, Rigspolitiet, DI Transport, ATL og den øvrige transportbranche dog en aftale, som betød, at man kunne fortsætte med at køre efter den gamle fortolkning af reglerne, indtil en ny bekendtgørelse er på plads.

 

Bekendtgørelsen har været i høring, og det var ventet, at den ville træde i kraft i sommer, men det er ikke sket. Færdselsstyrelsen kan ikke oplyse, hvornår det sker.

 

»Det er en ærgerlig situation. Der er brug for, at vi hurtigst muligt får reglerne på plads. Det er uholdbart, at særtransporterne skal blive ved med at køre efter et usikkert lovgrundlag,« siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

Tidligere på året rykkede en samlet transportbranche den daværende regering for at få fremrykket processen. ATL og DI Transport presser fortsat på for, at bekendtgørelsen kan træde i kraft så hurtigt som muligt.

Læst i alt:

2586 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger