21. december 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Relativt få dræbte på vejene i 2018

21. december 2018 - 01:43

Når året er omme, vil omkring 175 personer have mistet livet i trafikken på vejene herhjemme. Sådan lyder i hvert fald Vejdirektoratets vurdering baseret på de indberetninger, som der hidtil er indkommet om trafikulykker i Danmark i år.

 

Hvis dette tal holder stik, vil antallet af dræbte i 2018 ligge på niveau med antallet i 2015 og 2017, og lidt højere end i 2012, som indtil nu er året med færrest dræbte i Danmark, siden ulykkesstatistikken startede i 1930´erne.

 

Ulykkestallene stammer fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik, der laves på baggrund af indberetninger om trafikulykker fra politiet. Tallene for 2018 vil først være endeligt opgjort i maj 2019, og der er derfor tale om et estimat ud fra de foreløbige tal.

»Vi har lige nu kurs mod et relativt lavt antal dræbte på vejene herhjemme,« siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

 

»Hvert trafikdrab er dog stadig et drab for meget, og derfor skal vi fortsætte det målrettede arbejde med at forbedre den hjemlige trafiksikkerhed. Et fokusområde er fx uopmærksomhed og utilstrækkelig orientering, da vi ved, at det meget ofte er en faktor i dødsulykkerne, og det kan ikke afvises, at det også spiller en rolle i de øvrige ulykker.«

 

Den foreløbige statistik viser også, at der fortsat er over 3.000 trafikanter om året, der kommer til skade i trafikken, og dette tal har ikke ændret sig meget de senere år.

»Det er positivt, at der - på trods af at vejtrafikken stiger og stiger – ikke sker flere alvorlige ulykker, men der er stadig for mange, der kommer til skade eller mister livet i trafikken. Forskning og undersøgelser af uopmærksomhed og distraktion i trafikken viser, at risikoen for ulykker øges, når man som fører koncentrerer sig om andre ting end kørselsrelaterede opgaver. Uopmærksomhed var da også blandt årsagerne til en række af sidste års dødsulykker. Derfor er det positivt, at samtlige partier i Folketinget bakker op om, at det skal give et klip i kørekortet at bruge håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater under kørslen. Danmark er et af mest trafiksikre lande at færdes i, men vi skal arbejde videre med de tiltag, der kan øge trafiksikkerheden – ikke mindst ny teknologi, der for alvor rykker i disse år,« siger Ole Birk Olesen, der er transport-, bygnings- og boligminister.

 

Stigning i materielskader

 

Næsten hver anden dræbte eller tilskadekomne er bilist – mere end hver tredje er cyklist eller fodgænger

Der er stadig flest, der kommer til skade eller bliver dræbt i personbil, men antallet er faldet de senere år. Også for motorcyklister og knallertkørere ses der et fald i 2018, mens tendensen stagnerer mere for fodgængere. For cyklister ser der ud til at være en stigning i antallet af dræbte og tilskadekomne i årets første tre kvartaler.

 

 Mens antallet af ulykker med personskader er stagneret omkring 3.000 ulykker årligt, er antallet af materielskader til gengæld steget de senere år. I 2018 peger de foreløbige tal på, at der var mere end 9.500 ulykker med materielskade i trafikken.

Læst i alt:

472 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger