Renault

10. juli 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Besparelser på 12,8%

10. juli 2018 - 01:44

Efter otte måneders udvikling og syv måneders test af Urban Lab 2, har Renault Trucks målt en reduktion på 12,8 % i brændstofforbruget og CO2-emissionerne i bymiljøer sammenlignet med et standardkøretøj. Dette resultat blev opnået ved at optimere aerodynamikken, motor, dæk samt infrastrukturkommunikation.

 

Reduktion af brændstofforbrug og CO2-udledning er fortsat en mærkesag for Renault Trucks. EDIT (Efficient Distribution Truck)- samarbejdet blev lanceret i 2016 i samarbejde med seks partnere, Valeo, Lamberet, Michelin, BeNomad, INSA de Lyon (LamCoS) og IFSTTAR (LICIT). Formålet med projektet var at opnå en reduktion på 13 % af brændstofforbruget ved by- og regionalkørsel for temperaturfølsom transport.

 

EDIT-projektet var ansvarlig for laboratoriekøretøjet Urban Lab 2, som efter syv måneders test og 4.500 km kørsel på vejnettet og på testfelt, opnåede det oprindelige mål. Urban Lab 2 bruger 12,8 % mindre brændstof end Renault Trucks D Wide (2,3 m) (lastbilen i sammenligningen), hvilket i alt udgør en reduktion på 3,5 liter brændstof og 9 kg CO2 pr. 100 km.

 

Testforløb og målemetoder

 

For at sikre, at testen var statistisk repræsentativ for temperaturfølsom distribution, brugte ingeniører hos Renault Trucks en database med over 8.000 km målinger.

 

Testforløbet på vej består af 12 km kørsel i bymiljøer, 50 km kørsel på landeveje og 57 km kørsel på motorveje.

 

 

Vurdering af aerodynamiske forbedringer

 

 

Renault Trucks samarbejdede med Lambaret om aerodynamikken og kølekassen.

 

For at forbedre luftstrømmen blev fordamperne monteret i taget af opbygningen, mens køleaggregatet blev installeret mellem køretøjets aksler. Aerodynamiske detaljer blev tilføjet, herunder spoilere bag og udskydelige deflektorer, designet af Renault Trucks og Lamberet. Trin, strømlinede hjuldæksler, tagspoilere, spoilere og kabinedeflektorer blev også monteret. Sidst men ikke mindst erstattede et system af kameraer konventionelle sidespejle.

Forbedringerne blev målt ved motorvejskørsel. Disse målinger blev udført tidligt om morgenen for at undgå forstyrrelser forårsaget af vind. Hastigheden blev registreret på tre separate punkter for at sikre, at vejrforholdene var identiske for Urban Lab 2 og sammenligningskøretøjet. Testen blev gentaget syv gange for at sikre resultaternes pålidelighed.

 

De opnåede resultater blev sammenlignet med simulering for at måle ændringer gennem hele cyklussen. Der blev desuden taget hensyn til forskelle i egenvægt og elforbruget mellem de to køretøjer.

 

Resultaterne af disse tests bekræfter, at optimering af aerodynamikken er en af nøglefaktorerne for at reducere distributionskøretøjers brændstofforbrug og CO2-udledning, især når de anvendes i bymiljø.

 

Integrering af mikro-hybridsystemet

 

En kombination af mikro-hybrid- og Stop & Start-teknologier, designet i samarbejde med Valeo, blev testet på Urban Lab 2.

Tre typer mikro-hybrid tests blev udført på testfelt:

 

- uden mikro-hybridsystemet i standardkonfigurationen

- med mikro-hybridsystemet uden Stop & Start-systemet

- med mikro-hybridsystemet og Stop & Start-systemet

 

Stop & Start og mikro-hybrid systemer viste betydelige fordele i brændstofforbruget, især i bymiljøer.

 

 

Køretøjs-infrastrukturforbindelse

 

 

Urban Lab 2’s navigationssystem er udviklet af BeNomad sammen med et trafiklys-kommunikationssystem. Systemet gør det muligt for Urban Lab 2 at modtage information fra trafiklys og beregne, om det er mere effektivt at accelerere eller bremse.

 

For at fastslå virkningen af denne teknologi på brændstofforbruget blev der først taget målinger ved kørsel i byerne for at teste trafik og lys i virkelige miljøer. En række simuleringer tog forskellige trafikforhold i betragtning, og forskudte starttider var nødvendige for at opnå pålidelige statistikker.

 

Test blev derefter gennemført på et lukket område efterfulgt af test under virkelige forhold på vej. Denne teknologi giver betydelige forbedringer, ikke kun i brændstofforbruget og CO2-emissioner, men også i forhold til chaufførkomforten.

 

Dæk

 

Urban Lab 2 samarbejder med Michelin, der har udviklet dæk til at reducere rullemodstanden uden at påvirke kriterier som sikkerhed, vejgreb eller levetid negativt.

Læst i alt:

1227 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger