Renault

29. juni 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Renault: Nye elbiler fra 3,5 til 26 ton

29. juni 2018 - 02:40

Efter ti års test under virkelige driftsforhold i tæt samarbejde med kundepartnere afslører Renault Trucks nu sin anden generation af elbiler:

Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E., en komplet serie fra 3,5 til 26 tons, der er ideel til kørsel i byen.

 

Renault Trucks D og Renault Trucks D Wide Z.E. produceres på Renault Trucks fabrikken i Blainville-sur-Orne og lanceres på markedet i 2019. Renault Master Z.E. leveres allerede her i 2018.

 

For at holde trit med det skiftende behov inden for bymæssig transport, lancerer Renault Trucks dermed nu anden generation af elektriske lastbiler, der fås i vægtklasser fra 3,5 til 26 tons - fra varedistribution og levering til renovationsbiler til opsamling af affald.

Ti år med el

For Renault Trucks er elektromobilitet det indlysende svar på ønsket om bedre luftkvalitet, nedsat støj og lavere CO2-emissioner. I over ti år har firmaet testprøvet elbiler i samarbejde med kunder for at få vigtige oplysninger om brug, batteridrift, opladningsfaciliteter og vedligeholdelseskrav.

 

Disse dagligdags-tests har også gjort det muligt for Renault Trucks’ partnere at hjælpe deres egne kunder med at gå i gang med el-teknologi. Renault Trucks kan prale af flere års erfaring med elektriske lastbiler takket være Maxity.

 

Renault Trucks præsident Bruno Blin:

- For ti år siden var vi pionererne, der med elektriske lastbiler forbedrede luftkvaliteten i byerne. I dag kan vi tilbyde en række elektriske køretøjer med dokumenteret ydeevne, og eksperterne i vores netværk er klar til at hjælpe vores kunder med overgangen til elektromobilitet. For ti år siden var vi pionerer, i dag er vi eksperter.

Nul emission

Da de nyeste teknologiske fremskridt gør elbiler til økonomisk rentable alternativer for transportfirmaer, lancerer Renault Trucks nu en komplet Z.E. rækkevidde.

 

De store krav til CO2-begrænsninger, der er pålagt i byzoner, betyder, at Renault Trucks Z serien bidrager til at beskytte luftkvaliteten og reducerer miljøbelastningen, da bilerne kan bruges til støjfrie leveringer om natten og ikke udsender forurenende stoffer eller CO2.

 

Master kører fra december

Renault Trucks Master Z.E. – der leveres fra december 2018 - giver adgang til alle byzoner, og batteriet oplades på seks timer.

Bilens last-volumen er den samme som hos den konventionelle diesel-Master, da batterierne er monteret under forsæderne. Master Z.E. serien leveres i seks varianter (fire kassebiler og to chassisversioner), og Master Z.E. har som standard bak-kamera, parkeringssensor og brede sidespejle.

16 tons

Den specialdesignede 16 tons version Renault Trucks D Z.E. er ideel til kørsel i byerne og kontrollerede temperaturleverancer. Og Renault Trucks D Wide Z.E. kommer i en 26 tons-version til renovationskørsel. Begge modeller produceres på Renault Trucks-fabrikken i Blainville-sur-Orne, Normandiet, fra anden halvdel af 2019.

 

En medium-tung Renault Trucks Z.E. har en rækkevidde på op til 300 kilometer, afhængig af kørsel og batterikonfiguration. Batteriet er det dyreste, når der investeres i en elbil.

Via hurtig DC-opladning kan lithium-ion-batterierne i Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E. oplades fuldt ud inden for 1-2 timer via 150 kW Combo CCS-stikket.

 

Ved opladning i løbet af natten er opladningstiden 12 timer for et batteri på 300 kWh. I dette tilfælde er en trefaset 380V 32A industriel stikkontakt nok.

For maksimal fleksibilitet, i forhold til brug og opbygning, er Renault Trucks D Z.E. og Renault Trucks D Wide Z.E. udstyret med et kraftudtag med standard mekanisk grænseflade.

Om MASTER Z.E.

Totalvægt 3,1 ton, 57 kW elmotor, maks drejningsmoment 225 Nm, maks hastighed 100 km/t, 33 kWh lithium-ion-batterier, rækkevidde op til 120 km.

 

Om TRUCKS D Z.E.

Totalvægt: 16 ton, hjulbaser 4,4 og 5,3 meter, 185 kW elektrisk motor (130 kW kontinuerlig udgang), maks drejningsmoment 425 Nm, to-trins gearkasse, Lithium-ion-batterier, rækkevidde op til 300 km.

 

Om TRUCKS D WIDE Z.E.

Totalvægt 26 ton, akselafstand 3,9 meter, to elmotorer med en samlet rating på 370 kW (260 kW kontinuerlig udgang), maks drejningsmoment på elmotorer 850 Nm, to-trins gearkasse, lithium-ion-batterier, 200 kWh, rækkevidde op til 200 km.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger