19. september 2012 - 07:45

App linkNu på Google Play

Ringsted-firma leverer it-system til transportbranchen

19. september 2012 - 07:45

It-virksomheden TechHouse.dk a/s i Ringsted har netop indgået en aftale med TungVognsSpecialisten ApS om at levere en række moduler til et it-system for transportbranchen, Tacho Online, som Tungvognsspecialisten er i gang med at udvikle i samarbejde med brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik.

 

 

Det nye it-system vil bl.a. hjælpe vognmænd med at håndtere data om arbejdstid og køre- og hviletid for chauffører. Desuden opsamles data om GPS-positioner, hastighed og motoromdrejninger mv. i bilerne. Alle data samles i en database, hvorfra vognmanden kan trække de oplysninger, han har brug for. Det har stor betydning for branchen at have nem adgang til disse data, som det er et lovkrav, at politiet skal modtage om det enkelte køretøj i løbet af et år.

Mange vognmænd har vanskeligt ved at overskue og videregive sådanne data til politiet, hvilket kan medføre store bøder, hvis ikke registreringer og indleveringer følger reglerne.

 

 

TechHouse.dk skal levere en række moduler til Tacho Online. Bl.a. bliver firmaets såkaldte disponeringsværktøj webTour.dk integreret i det nye system. webTour.dk er en webbasseret løsning, som bl.a. forbinder GPS-informationer og økonomi-systemer til planlægning og disponering i virksomheden.

 

 

Dermed får den enkelte vognmand større overblik og fleksibilitet i den daglige virksomhedsstyring, idet systemet kan håndtere alt fra kundeforespørgsler til færdig faktura. Det kommende data-warehouse starter med at rumme data fra 20.000 biler.

 

 

»Vi har valgt TechHouse som samarbejdspartner og leverandør, da firmaet har kompetencer, kapacitet og erfaring med lignende systemer. Firmaet har vist, at de kan håndtere komplicerede databaser, som er afgørende for det kommende systems succes. Vi har tillid til, at TechHouse kan levere varen til tiden og til den aftalte pris,« siger direktør Carl Peter Frederiksen, TungVognsSpecialisten ApS.

»Vi er glade for, at TungVognsSpecialisten og Dansk Transport og Logistik har vist os den tillid at indgå dette samarbejde med os. Vi ser frem til at løse opgaven og til, at vi i fællesskab når frem til nogle gode løsninger til gavn for hele transportbranchen,« siger direktør Thomas Bøge, TechHouse.dk a/s.

 

 

Det nye system Tacho Online forventes at være på markedet i fjerde kvartal 2012.

 

 

[add:357]

Læst i alt:

378 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger