26. april 2021 - 10:38

App linkNu på Google Play

Risiko for påkørsel: Pas på hjortene ved supermåne

Risiko for påkørsel: Pas på hjortene ved supermåne

26. april 2021 - 10:38

Hjorten er det dyr, der oftest bliver ramt i trafikken, og risikoen for at påkøre det store dyr er størst, når månen er fuld eller i det sene efterår. Pas derfor ekstra på, når vi sidst i både april og maj har supermåne, lyder det fra SOS Dansk Autohjælp.

 

Mange af de dyr, der lever vildt i Danmarks natur, er ekstra aktive, når det er fuldmåne og især i april-maj og igen i oktober-november. De løber mere rundt i jagt på føde, og kommer derfor oftere ud på vejene. Risikoen for at ramme f.eks. en hjort er naturligvis størst i skovområder og nær dyrenes naturlige levesteder, men der findes hjorte stort set overalt i Danmark. Dyrenes Beskyttelse registrerede i 2019 over 10.000 påkørsler af hjorte.

- Mange bilister ringer efter os, hvis de har ramt et dyr. Vi kommer altid og hjælper med bilen, men man skal huske også at ringe til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812, hvis et dyr er såret, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher, SOS Dansk Autohjælp.

 

Vi har supermåne i Danmark den 27. april og igen den 26. maj. Supermåne opstår, når vi har fuldmåne, og månen samtidig er tættest på jorden i sin bane rundt om jorden.

 

Der er naturligvis ikke kun hjorte og rådyr, der påkøres i trafikken. Ræve, grævlinger, pindsvin og huskatte løber desværre også ofte ud på vejene, men disse mindre dyr gør sjældent skade på en bil.

Læst i alt:

542 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger