1. marts 2019 - 01:41

App linkNu på Google Play

Roser Venstre for forslag om penge til nye rastepladser

1. marts 2019 - 01:41

Venstre foreslår nu, at der i regeringens kommende investeringsplan for den fremtidige infrastruktur afsættes 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023 for at finde en holdbar løsning på rastepladsproblematikken. Det glæder ITD, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidet rastepladskapacitet, og at opgaven dermed ikke alene overlades til private investorer.

 

Mens transportminister Ole Birk Olesen længe har argumenteret for, at det ikke er en offentlig opgave at finansiere rastepladser i Danmark, så foreslår Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, nu, at der på regeringens kommende plan for investeringer i den trafikale infrastruktur frem mod 2030 ovennævnte beløb. Kristian Pihl Lorentzen mener, at det kan skabe en varig og holdbar løsning på problemerne som følge af den manglende rastepladskapacitet i Danmark.

Forslaget er sendt til transportminister Ole Birk Olesen, og Venstres transportordfører har i sin henvendelse også påtalt behovet for at genopgradere de mange nedgraderede rastepladser langs de statslige landeveje.

 

I ITD glæder man sig over, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidelser af rastepladskapaciteten.

 

»Det er gode toner fra Venstre, og de lyder helt anderledes end det, som vi tidligere har hørt fra transportministeren alene. Det er helt oplagt, at udvidelser af rastepladser må og skal indgå i regeringens kommende investeringsplan for infrastrukturen. Det glæder os meget, at Venstre og Kristian Pihl Lorentzen nu slår dette helt fast,« siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen, i en pressemeddelelse.

Læst i alt:

431 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger