3. august 2020 - 21:54

App linkNu på Google Play

Rumænsk kommissær sår ny tvivl om vejpakken

Rumænsk kommissær sår ny tvivl om vejpakken

Adina Valean, kommissær for transport i EU.

3. august 2020 - 21:54

For nylig vedtog Europa-Parlamentet vejpakken, som bl.a. stiller nye krav til, at lastbiler og chauffører med jævne mellemrum skal returnere til deres hjemlande.

 

For lastbiler er det hver ottende uge, at de skal krydse grænsen til deres hjemland, mens det for chauffører bliver hver tredje uge.

 

Men disse nye krav bliver nu udfordret af EU’s transportkommissær, rumænske Adina Valean. Hun vil nu have konsekvenserne af disse nye regler undersøgt af et konsulentfirma, Ricardo.

 

Baggrunden for transportkommissærens tiltag er angiveligt bekymringer for klimaet, som ifølge Kommissionen kan komme til at lide under ”hjemsendelseskravene” for lastbiler og chauffører pga. øget tomkørsel.

 

Til brug for konsulentfirmaet Ricardos undersøgelse af problematikken iværksættes en høringsfase blandt alle interessenter fra den 24. august.

Kommissionen forventer, at resultatet af undersøgelsen vil foreligge inden årets udgang.

 

Hvis transportkommissæren ønsker det, kan hun - inden vejpakkens bestemmelser er trådt i kraft - nå at fremsætte et alternativt lovforslag, der imødegår de nævnte punkter i vejpakken.

Læst i alt:

2265 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger