1. marts 2022 - 13:03

App linkNu på Google Play

Rusland ekskluderes fra WorldSkills og fratages værtskab af EuroSkills

Rusland ekskluderes fra WorldSkills og fratages værtskab af EuroSkills

1. marts 2022 - 13:03

Den internationale organisation, der arrangerer skills-verdensmesterskaber og den europæiske afdeling har begge besluttet at udelukke Rusland og Belarus fra deltagelse i internationale konkurrencer. Samtidig suspenderes begge landes medlemskab af WorldSkills og WorldSkills Europe på grund af den russiske invasion af Ukraine.

 

- Vi bakker fuldstændig op om beslutningen om at udelukke Rusland og Belarus. Vi kan ikke have et samarbejde om konkurrencer for unge med et Rusland, der er i krig i Ukraine, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

 

- Danmark bakker selvfølgelig op om den internationale beslutning, og derfor kunne vi heller ikke deltage i europamesterskaberne i Skt. Petersborg. Vi er tilfredse med, at der nu er en fælles international beslutning, siger Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark.

Skt. Petersborg fratages værtskab af EuroSkills 2023

Sankt Petersborg i Rusland skulle efter planen være værtsby for EuroSkills 2023, men nu har WorldSkills Europe besluttet at flytte europamesterskaberne til en anden europæisk by. Hvilken vides ikke endnu.

 

Både Belarus og Rusland er med dagens beslutning udelukket fra at deltage i både WorldSkills i Shanghai i oktober 2022 samt EuroSkills i 2023, ligesom de to lande ikke har adgang til nogen form for samarbejde om udviklingen af de faglærte uddannelser i Skills-regi.

 

Danmark skal være vært for EuroSkills i 2025, hvor europamesterskaberne afholdes i Herning. Seneste WorldSkills blev afholdt i Kazan i Rusland, hvor Putin åbnede arrangementet.

Læst i alt:

250 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger