6. august 2019 - 09:36

App linkNu på Google Play

Rusland tillader kvinder at blive lastbilchauffører fra 2021

Rusland tillader kvinder at blive lastbilchauffører fra 2021

6. august 2019 - 09:36

Det russiske ministerium for arbejds- og socialbeskyttelse har revideret en liste over erhverv, hvor kvinders deltagelse i øjeblikket er forbudt eller begrænset, så det fra 2021 bliver muligt for kvinder at arbejde som lastbil- og buschauffør.

 

Det skriver IRU på deres hjemmeside.

 

I øjeblikket er der 456 jobs i Rusland, som det er forbudt kvinder at tage. Disse barrierer - fælles for mange tidligere sovjetiske lande - blev arvet fra det tidligere system i Sovjetunionen for generationer siden og indført med den hensigt at beskytte kvinders sundhed og sikkerhed.

 

De jobs, det er forbudt kvinder at tage, fordi de i Rusland anses for værende for fysiske er eksempelvis brandbekæmpelse, minedrift, betjening af visse køretøjer i jernbane- og søfartsindustrien, samt kørsel med langdistancebiler og busser med mere end 14 pladser. Fra 2021 vil disse begrænsninger for kvinder i transportsektoren - sammen med mange andre - blive fejet væk.

Ændringen skal hjælpe til med at udligne forskel i lønninger mellem mænd og kvinder i Rusland, hvor undersøgelser fra den russiske regering anslår, at landets kønsbestemte lønforskel udgør 26%.

 

Rusland håber på, at flere kvinder ønsker at blive chauffører, når det bliver tilladt, da landet, ligesom de fleste andre lande i Europa, står over for en akut mangel på chauffører.

Læst i alt:

1033 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger