6. august 2019 - 09:36

App linkNu på Google Play

Rusland tillader kvinder at blive lastbilchauffører fra 2021

Rusland tillader kvinder at blive lastbilchauffører fra 2021

6. august 2019 - 09:36

Det russiske ministerium for arbejds- og socialbeskyttelse har revideret en liste over erhverv, hvor kvinders deltagelse i øjeblikket er forbudt eller begrænset, så det fra 2021 bliver muligt for kvinder at arbejde som lastbil- og buschauffør.

 

Det skriver IRU på deres hjemmeside.

 

I øjeblikket er der 456 jobs i Rusland, som det er forbudt kvinder at tage. Disse barrierer - fælles for mange tidligere sovjetiske lande - blev arvet fra det tidligere system i Sovjetunionen for generationer siden og indført med den hensigt at beskytte kvinders sundhed og sikkerhed.

 

De jobs, det er forbudt kvinder at tage, fordi de i Rusland anses for værende for fysiske er eksempelvis brandbekæmpelse, minedrift, betjening af visse køretøjer i jernbane- og søfartsindustrien, samt kørsel med langdistancebiler og busser med mere end 14 pladser. Fra 2021 vil disse begrænsninger for kvinder i transportsektoren - sammen med mange andre - blive fejet væk.

Ændringen skal hjælpe til med at udligne forskel i lønninger mellem mænd og kvinder i Rusland, hvor undersøgelser fra den russiske regering anslår, at landets kønsbestemte lønforskel udgør 26%.

 

Rusland håber på, at flere kvinder ønsker at blive chauffører, når det bliver tilladt, da landet, ligesom de fleste andre lande i Europa, står over for en akut mangel på chauffører.

Læst i alt:

1079 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger