29. oktober 2018 - 10:30

App linkNu på Google Play

Så er vinteren startet

29. oktober 2018 - 10:30

Lørdag aften klokken 20.37 blev det officielt vinter i Danmark. Her blev Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på gaden for første gang denne vinter for at salte vejene i Vendsyssel, Vesthimmerland og Himmerland.

 

Dermed kom vinteren først til Nordjylland i denne omgang, hvilket er et geografisk skifte i forhold til sidste år, hvor det var Svingbroen i Næstved, der fik den første dosis salt.

 

 Senere lørdag aften og natten til søndag blev det imidlertid også nødvendigt at salte i resten af landet, og søndag morgen havde stort set hele Danmark fået salt. Kun Storkøbenhavn og den vestlige del af Sønderjylland fik ikke saltbilerne at se i denne omgang.

 

Vejdirektoratets Vintertjeneste

 

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.  

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.  

Du kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er i gang – og hvor de har været - på vintertrafik.dk. Du kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her, blandt andet vej- og lufttemperaturer, ligesom siden giver adgang til cirka 400 kameraer.  

 

Vinterfakta:

- På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bliver brugt 58.700 tons salt.

- Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.

- Vinteren i Vejdirektoratet varer fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperaturer hele døgnet.

- Vejdirektoratet har cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove, som kan gå i aktion.  

Læst i alt:

916 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger