5. juli 2021 - 12:03

App linkNu på Google Play

Så ruller Ford Trucks ind i Tyskland

Så ruller Ford Trucks ind i Tyskland

Ford F-Max - her ved snigpremieren på motorsportsbanen i Istanbul i august 2018.

5. juli 2021 - 12:03

Rasmus Haargaard

De tyrkisk producerede Ford F-Max-trækkere er efterhånden et almindeligt syn på den tyske Autobahn – drevet frem af primært østeuropæiske vognmænd, der har taget den tyrkiske lastbil ind i vognparken til fjerntransport.

 

Nu åbner Ford Trucks også for salget i selve Tyskland – som det seneste land i rækken af markeder i Vesteuropa, hvor Ford Trucks er i gang med at rulle salgsnetværket ud.

 

Den tyske importør bliver Stegmaier-gruppen fra Kirchberg, som i en årrække har været forhandler af Fords køretøjer inden for både personbil- og varebilsegmentet.

 

Til at starte med åbner 16 forhandlere over hele Tyskland for salg af Ford Trucks’ modelprogram. Inden udgang af 2021 skal dette tal vokse til 25, og i løbet af 2022 skal Ford Trucks i Tyskland være repræsenteret af 50 afdelinger med salg af det tyrkiske lastbilprogram.

Ford Trucks’ program består først og fremmest af topmodellen F-Max med 12,7 liters motor, 500 hk og 2.500 Nm. Ford Trucks har derudover et modelprogram af forskellige trækkere og chassisbiler til anlægskørsel og distribution over 16 ton.

 

Målet for Ford Trucks er inden for de kommende år at erobre en markedsandel på fem procent i Tyskland – og i Europa generelt.

 

Ford Trucks har etableret servicenetværk i hele Europa (i Danmark med TIP Trailer), og salgsnetværket er på plads i Østeuropa, samt i Spanien, Portugal, Italien, Belgien, Luxembourg og nu Tyskland. De næste lande forventes at blive Holland, Frankrig – og dernæst Danmark.

 

Ford Trucks er en division af den tyrkiske bilkoncern Ford Otosan, som er et joint venture mellem Ford Motor Company og den tyrkisk koncern Koc Holding. Ford Trucks’ produktion og udvikling af lastbiler har base i og omkring Istanbul, Tyrkiet.

Læst i alt:

4860 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger