19. december 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Særtransport og følgebiler må stadig tale i håndholdt under kørsel

19. december 2018 - 01:44

Den 13. december 2018 vedtog Folketinget en ændring af færdselsloven, der betyder, at der bliver indført klip i kørekortet for benyttelse af håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater under kørsel m.v. Samtidig hæves bødestraffen fra 1.500 kr. til 2.000 kr.

 

Forbuddet gælder ikke for politiets, redningsberedskabets, redningskorps᾽ eller ambulanceføreres brug af håndholdt mikrofon, der er tilkoblet fastmonteret teleudstyr, hvis brugen er nødvendig af hensyn til de pågældende enheders arbejde. Det samme gælder for erhvervschaufførers brug af håndholdt mikrofon, der er tilkoblet fastmonteret teleudstyr, hvis brugen er nødvendig af hensyn til erhvervsmæssige transporter.

 

Det skriver DTL Kran Blok Erfa i en orientering.

 

Undtagelsesbestemmelsen vil kun finde anvendelse, hvis benyttelse af udstyret er nødvendigt af hensyn til erhvervschaufførers udførelse af erhvervstransporter.

Bestemmelsen vil således ikke give chauffører adgang til i almindelighed at benytte det omhandlede udstyr. Det kan f.eks. ikke anses for nødvendigt af hensyn til udførelse af de pågældendes arbejde, hvis der er en anden person (kollega) til stede på førersædet, for hvem det er muligt at foretage den nødvendige kommunikation.

 

Til brug af walkie-talkie til fx samtaler mellem chauffører af social karakter, anbefaler DTL-Danske Vognmænd, at der kun anvendes typer med håndfri mikrofon.

 

Datoen for ikrafttrædelsen fastsættes af transportministeren, og den foreligger ikke endnu.

Læst i alt:

2102 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger