13. oktober 2017 - 08:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Sæt tal på trængslen

13. oktober 2017 - 08:55

Hos DI Transport efterlyser branchedirektør Michael Svane nu mere præcise tal for den trafikale trængsel landet over – til brug for en mere gennemtænkt håndtering af de trængselsproblemer, der koster milliarder af kroner for det danske samfund – og herunder transportbranchen.

 

- Mange virksomheder oplever, at trafikken bliver værre og værre. Men hvor meget værre er det egentlig blevet i de senere år? Er trængslen mon steget med 5 eller 10 eller 50 pct., spørger Michael Svane.

Millioner af spildte timer

Michael Svane fortsætter blandt andet kommentaren således:

- Vejdirektoratet offentliggjorde i sidste uge den årlige rapport ”Statsvejnettet”, der rummer et væld af tal, fakta og kort om udviklingen i trafikken. Det fremgår blandt andet, at trafikken på motorvejene er steget med 3,7 procent og at mange motorvejsstrækninger er plaget af kritisk eller stor belastning.

 

Der findes også en række forskellige opgørelser af, hvor mange timer vi spilder i trafikken, og hvad det koster samfundet. Forbrugerrådet Tænk har fået lavet en beregning, som viser, at togforsinkelser årligt koster samfundet 2,4 mia. kr. COWI har opgjort, at i 2010 kostede forsinkelser på vejnettet i hovedstadsregionen samfundet 8,5 milliard kr. og Trængselskommissionen har vurderet, at man i hovedstadsområdet i 2012 spildte 9 millioner timer i trafikken.

Ingen samlet oversigt

- Fælles for disse opgørelser er, at de kun opgør trængslen i et enkelt år, og kun for en del af landet eller kun en del af transportsystemet, fortsætter Michael Svane.

 

- Vi har brug for mindre trængsel i trafikken. Det er dyrt for samfundet og for virksomhederne, når vi spilder tiden i trafikken. Derfor skal vi målrette arbejdet for at sikre den bedst mulige fremkommelighed. Vi har også brug for at få sat tal på, hvordan trængslen udvikler sig. Skal man tackle en udfordring, er det nyttigt at vide, både hvor stor den er, og hvordan den udvikler sig over tid, tilføjer DI Transports branchedirektør.

Læst i alt:

2 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger