23948sdkhjf

4000 heste til Mors

Otte nye biler med Meiller-kroghejs.

Der står Fredsø Vognmandsforretning ApS på døren på alle vognmand Benny Nielsens cirka 70 lastbiler, og der står Scania på fronten af omkring en tredjedel af bilerne.

Det skyldes blandt andet en frisk levering af otte nye Scania R 500 B8x4*4 fra Stiholts markedschef Jens Holger Pedersen.

Fredsø Vognmandsforretning holder til ved Nykøbing Mors, og firmaet er Nordens største transportør af blandt andet kartofler og gulerødder i løs vægt. Vognmandsforretningen kører også med korn og foderstoffer, muslinger, industriaffald, jord, sten, skrot, flis og træpiller samt udlejer containere mm.

Fynsk opbygget – masser af udstyr

Fyns Karosseribyg, FKB, i Odense har opbygget de nye Scania R 500 med Meiller-kroghejs, mens Stiholt i Thisted har klargjort og leveret de nye biler.

Bilerne og deres tre-akslede overføringshænger er nu faste makkere på turene rundt i Danmark og Norden. Chaufførernes trivsel står højt på dagsordenen hos Fredsø Vognmandsforretning, så derfor er der sat mange krydser ud for komfort- og sikkerhedsudstyr i de nye Scaniaer. Det gælder bl.a. lyspakke med LED-lygter for og bag, chaufførpakke+ med komplet læderinteriør og Premium førerstol, stort infotainment-system med integreret musik- og navigationssystem, ekstra opbevaringsrum med forberedelse til TV, køleskab med fryser, aut. klimaanlæg og termosideruder.

En integreret hydraulisk retarder på GRS905R-gearkassen sørger, sammen med skivebremser i forbindelse med ESP, ASR og LDW, for, at vogntoget holder kursen under alle forhold.

500 hk og 2550 Nm

Maskineriet under gulvet er Scanias 6-cyl. 13-liters motor, der yder op til 500 hk og 2.550 Nm med ren SCR-teknologi for overholdelse af Euro 6c-normen.

Benny Nielsen har igen valgt Scanias 6-cyl. motor af hensyn til lavere egenvægt og bedre brændstoføkonomi end den klassiske V8’er. Bagest sørger Scanias lette RB 662-tandembagtøjer med 3,07:1 i udveksling samt styrbar bogieaksel for mere økonomisk marchhastighed og god manøvreevne under trange forhold.

Foruden de otte nyleverede Scania R 500 er yderligere fire nye R 500-chassiser på vej til forretningen på Mors.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.379