Scania

3. april 2018 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Classic style Scania til Valsgård

3. april 2018 - 02:15

God klassisk stil spiller en vis rolle i denne leveringshistorie fra Valsgård ved Hobro, hvor vognmand Torben Birkelund driver en lille vognmandsforretning med to lastbiler.

 

Torben Birkelund kører selv i en Scania R 580 fra 2015, mens sønnen Casper Birkelund netop har modtaget en spritny Scania R 500 A6x2, leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm.

Den nye bil er bevidst designet i ’old school stil’ med lavt tag, lodrette udstødningsrør og rene linjer ”uden alt for meget diller-daller”.

Opbygget i Aalborg

 Stiholts Aalborg-afdeling har opbygget trækkeren, blandt andet med heldækkende alu-dørk, G-strenge, hydraulikanlæg med tank bag førerhuset og integrerede lys- og luftslanger til trailer, rør, chassis-bjælke bag skamlen og klassisk tagbagagebærer.

 

Bilen leveres med fabriksmalet førerhus. Nordjysk Autolakering i Sæby har udført den øvrige lakering, og Brande Autosadelmageri står for den klassiske busplys.

Hydraulikanlægget er bygget, så bilen både kan køre med tip- og walkingfloor-trailer. I øjeblikket hænger der en 3-akslet tiptrailer efter bilen, og der er oftest korn- og foderstoffer i kassen.

Mekaniker og vognmandskursus

Casper Birkelund kører over det meste af Jylland og bor i bilen en stor del af ugen. Den stilbevidste chauffør glæder sig over, at førerhuset har præcis samme højde som kassen på tiptraileren - til gavn for vogntogets aerodynamik. At den klassiske tagbagagebærer og tagskiltet trækker lidt i modsatte retning, er Casper helt bevidst om, for det må godt koste lidt at køre den gode stil.

 

Far og søn har tidligere kørt DAF og har været godt tilfredse med det. Men Casper Birkelund er udlært lastbilmekaniker hos Stiholt – og har overtalt sin far til at prøve ’et par Södertälje-vibratorer’. Caspers tidligere bil var en brugt Scania R 730, og efter en tur på vognmandskursus er han klar til et fremtidigt arbejdsliv som vognmand.

Læst i alt:

55 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger