Scania

5. oktober 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Dansk opbygget køretøj med mange anvendelsesområder

Dansk opbygget køretøj med mange anvendelsesområder

5. oktober 2021 - 01:44

I en kommune i Stockholmsområdet ruller et nyt køretøj rundt på vejene. Lastbilen fra Ströman Maskin AB har været forbi Danmark hos opbyggeren Bucher Municipal for at blive udstyret. Nu kan den således fungere som fejemaskine, slamsuger, snerydder og saltspreder – alt efter vejret og årstiden. For at sikre optimal komfort for chaufføren har man valgt at udstyre køretøjet med en automatisk gearkasse fra Allison Transmission, som giver jævne gearskift, brugervenlighed og en god arbejdshastighed til alle applikationerne.

 

Efter et offentligt udbud valgte en kommune i Stockholm at investere i en ny fejemaskine fra Ströman Maskin AB. Der blev stillet krav til lastkapacitet, et godt arbejdsmiljø og muligheden for at håndtere forskellige applikationer, såsom fejning og snerydning.

Resultatet blev et Scania XT-chassis opbygget med en slags kamæleonsystem fra Bucher Municipal i Danmark, der gør det muligt for kunden selv at lave fejemaskinen om til en snerydder. For at få den optimale køreoplevelse samt mulighed for gode arbejdshastigheder tilpasset hver enkelt opgave, er lastbilen blevet udstyret med en automatisk gearkasse fra Allison Transmission - førende designer og producent af konventionelle og elektrificerede fremdriftsløsninger.

 

Et enkelt køretøj til mange opgaver

Ströman Maskin AB fik ordren i august 2020. Magnus Rosland, ansvarshavende sælger hos Ströman Maskin AB, fortæller om processen:

 

- Efter vi fik ordren, købte vi en Scania-lastbil fra Bilab i Kungälv, som efterfølgende sendtes til Bucher Municipal, vores opbygger i Danmark. De byggede lastbilen op, så den matchede kundens ønsker, og så kom den tilbage til os til klargøring. I juni i år leverede vi køretøjet, og efter lidt træning sammen med kunden er den nu ude og køre på gaderne.

- Lige nu bruges bilen til fejning og slamsugning, og det kommer den fortsat til at gøre indtil vinteren kommer. Senere har vi forberedt køretøjet, så kunden selv kan skrifte fra et sommerkøretøj til et vinterkøretøj, så den i stedet for fejning kan bruges til snerydning og saltspredning, når vejret kræver det, siger Magnus Roslund.

 

En bedre køreoplevelse

Køretøjet er udstyret med en automatgearkasse fra Allison Transmission 4500 Series™ (hos Scania betegnet GA867). Automatgearkassen er kalibreret til at klare lave hastigheder med hjælp fra Allisons autoriserede partner IM Transmission i Stockholm.

Gearkassen er blot en af køretøjets mange detaljer, men det rette valg af gearkasse har stor betydning for helheden:

 

- Vores kunde havde brugt andre gearkasser tidligere, men noget af det, som gjorde, at de satte pris på og valgte en gearkasse fra Allison, var, at denne kunne tilbyde jævne gearskift og sikre gode arbejdshastigheder for hvert anvendelsesområde. Maskinen kommer til at køre i bytrafik både om sommeren og om vinteren, så det var ekstra vigtigt for kunden, at den skulle kunne håndtere lavere hastigheder og være både komfortabel og sikker for chaufføren. Derfor er automatgearkassen fra Allison et godt valg, da det stort set bare er at træde på speederen og køre, afslutter Magnus Roslund.

Læst i alt:

1135 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger