Scania

6. maj 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ekstra rummelig Scania ordner malkekøernes klove

6. maj 2021 - 01:44

De fleste Scania-lastbiler med mandskabsførerhus bruges som brand- og redningsbiler, men Bo’s Klovpleje i Vrå mellem Brønderslev og Hjørring i Vendsyssel har netop fået leveret en klovbeskæringsbil med god plads til folk.

 

- Jeg var på jagt efter en lastbil med et ekstra stort førerhus, for vi har brug for god plads, når vi er afsted i måske en uge ad gangen med tre mand, siger Bo Bruus Sørensen.

 

Bo’s Klovpleje servicerer landbrug over hele Danmark med sit speciale, som er at beskære og ordne klovene på især malkekøer. Det sker i en transportabel klovbeskæringsboks, som løftes af lastbilen inde i stalden med den bagmonterede Fassi-kran. Når boksen står på staldgulvet, drives køerne enkeltvis ind i boksen i den ene ende, får ordnet og beskåret klovene, og går ud af boksen i den anden ende.

Fassi-kranen og det faste lad er monteret af SR Hydraulik, der også har monteret et stort værktøjsrum bagest på ladet, hvor der er blevet plads til en 1.500 liters vandtank samt et par højtryksrensere. For at reducere smitterisikoen mellem besætningerne skal klovbeskæringsboksen nemlig gøres pinligt ren efter hvert kundebesøg.

 

Bilen er desuden udrustet med adskillige værktøjskasser under ladet, så der er plads til masser af udstyr.

 

Under det store CP31N CrewCab mandskabsførerhus med fire ekstra siddepladser gemmer der sig et ”almindeligt” Scania P-serie 4x2-chassis på fuld luftaffjedring. Drivlinen består af en 9-liters 5-cyl. rækkemotor på 320 hk, 12-trins GRS895-gearkasse med Opticruise aut. gearskiftesystem samt enkeltreduceret R660-bagtøj med 2,92:1 i udveksling.

 

Bo Bruus Sørensen er eksamineret klovbeskærer, og trods sine ”kun” 35 år har han arbejdet i branchen i over 20 år. Hans virksomhed dækker hele Danmark, og den nye Scania CrewCab klovbeskæringsbil kommer fremover på ofte ugelange kunderundture fra Skagen i nord til den tyske grænse i syd og fra Esbjerg i vest til Bornholm i øst. Bo forventer at køre ca. 30.000 km om året og beholde den specielle CrewCab i mindst 10 år.

Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm fra Aalborg-afdelingen har stået for leveringen.

Læst i alt:

1284 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger