Scania

6. juni 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Endnu en special-Scania til Grønland

6. juni 2019 - 01:44

Stiholts unge lastbilsælger Christian Pedersen er efterhånden en erfaren mand, når det gælder salg af nye Scania på Grønland. Samtidig er han noget af en tryllekunstner, når det gælder om at opfylde de grønlandske kunders behov, hvilket denne Scania til Polar Entreprise A/S i Sisimiut på Østgrønland er et rigtig godt eksempel på.

 

Der er nemlig tale om en Scania P 460 A6x4*4, og havde det ikke været for ”*4” i modelbetegnelsen, kunne det have set ud som en ”almindelig” tandemtrækker. Stjernen indikerer dog, at bilen har styrbar bogieaksel bag trækakslen, og 6x4 angiver, at bilen er tre-akslet med træk på to aksler. I denne konfiguration er der således træk på både for- og midteraksel, der er udstyret med hhv. 2x33 mm parabelfjedre forakslen og luftaffjedring på træk- og bogieakslerne. Akseltrykkene er fordelt med 9 tons på forakslen og 2x13 tons på de to bagaksler. Trækakslerne er udrustet med Scanias kraftige RBP832-navreduktioner med 4,09:1 i udveksling og kan kobles sammen med både langs- og tværgående differentialespærrer. Hele molevitten er monteret på Scanias kraftige, dobbelte F958-chassisramme, og den robuste konstruktion omfatter også såkaldt XT-front med stålkofanger og integreret træktøj med kapacitet til 40 tons lige træk samt aftageligt sneplovsbeslag. Drivlinen består ud over de kraftige aksler af Scanias 13-liters 6-cyl. dieselmotor på 460 hk (Euro 3) samt 14-trins GRSO905-gearkasse med integreret overgear. Lidt usædvanligt er bilen udrustet med Opticruise for fuldautomatisk gearskifte i kombination med ”gammeldags” koblingspedal, så chaufføren kan vælge at skifte gear manuelt. Førerhuset er af typen CP17L, hvilket angiver lav placering på chassiset, mellemlang kabine med god plads samt lav taghøjde.

Den fleksible opbygning, som Stiholt i Hjørring har stået for, består af to forskellige skifteladsudrustninger udrustet med hhv. Palfinger T20 kroghejs samt Jost drejeskammel. Dermed kan bilen både køre som forvogn med tank, komprimatoraggregat og skraldecontainere samt som sættevognstrækker med bl.a. sideloader og containerchassiser til transport af 20’- og 40’-skibscontainere.

Læst i alt:

1983 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger