Scania

3. januar 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Endnu en tankbil til kunde på Grønland

3. januar 2019 - 01:43

Blandt Stiholts mange trofaste kunder er Polaroil, som hører under KNI A/S i Grønland. KNI er en forkortelse af Kalaallit Niuerfiat, som oversat til dansk betyder Grønlands Handel. Polaroil har netop sat en splinterny Scania P 360 B4x4HZ som den første i Scanias nye lastbilgeneration i drift i Grønland.

 

Den nye P 360 er specificeret som såkaldt XT-model, dvs. med fokus på maksimal robusthed. XT-modellen kan bl.a. kendes på en særlig hårdfør front med stålkofanger, beskyttede forlygter, særlig kølergrill, ekstra hårdføre sidespejle og højere frigang. Polaroils nye P 360 er desuden udrustet med navreduktion samt stålfjedre på både for- og bagaksel med henblik på maksimal driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse. Det gælder også den robuste 6-cyl. 13-liters-motor samt manuel 9-trins GR905-gearkasse.

Bilen er opbygget med en ca. 6.500-liters tank fra VM Tarm. Tanken er opdelt i to rum og udrustet med pumpeudstyr fra Alfons Haar, der drives via kardan fra et kraftudtag på gearkassen. Både chassis og tank er naturligvis ADR-godkendt til transport af forskellige typer olieprodukter, der pumpes af bilen gennem en 30-meter slangerulle.

 

Bilen blev i sidste måned sendt med skib fra Aalborg til Umanak, hvor den skal køre i temperaturer fra +25 til -45 grader. Opbygning, klargøring og levering var timet efter netop denne skibsafgang, der var årets sidste. Næste afgang bliver først til næste forår, da Umanak er afskåret fra skibsanløb i en del af vinterhalvåret på grund af is.

Det er lastbilsælger Christian Pedersen fra Stiholt i Aalborg, der har ansvaret for salget af nye Scania i Grønland. Han har tidligere i år leveret en tre-akslet P 360 B6x6 tankbil fra Scanias tidligere lastbilgeneration til Polaroil, og til foråret forventer han at skulle levere mindst fire nye Scania til to forskellige kunder i Grønland.

Læst i alt:

1296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger