Scania

24. april 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

Færre hestekræfter, lige så effektiv, længere på literen

24. april 2019 - 01:43

Jesper Andersen fra Storvorde sydøst for Aalborg er én-bils vognmand og driver virksomheden Team Ohannah Aps. Han har for nylig udskiftet sin Scania R 580 med en ny S 500 fra den nye Scania-generation.

 

Egentlig havde han tænkt sig at købe en ny S 650. Men efter en god snak med lastbilsælger Peter Munkholm hos Stiholt Aalborg blev han overbevist om, at der til hans kørsel, der primært består af speditionskørsel for Uniway, var flere penge på bundlinjen ved at vælge en 6-cyl. S 500 end 650’eren med V8’er. Som sagt, så gjort, og Jesper Andersen kan efter en måneds kørsel konstatere, at han kører mindst 300 meter længere på en liter diesel. Og han kan samtidig konstatere, at den nye S 500 sagtens kan følge med på bakkerne, når han følges med kollegerne.

Kørslen bringer Jesper Andersen vidt omkring i Skandinavien og det nordlige Tyskland. Trækkeren er godkendt til 66 tons vogntogsvægt, så han kan køre specialtransport med den.

 

Den er stort set leveret færdig fra fabrik. Det gælder lakeringen, det meste i førerhuset og på opbygningen inklusive de automatiske OnSpot-snekæder. Ved klargøring til levering har Stiholt kun skullet supplere med et ekstra fryseskab i førerhuset, lidt ekstra arbejdslys, ekstra bagudvendte kameraer til kørsel med overbredt gods samt tyverialarm på de to brændstoftanke på i alt 1.200 liter.

 

Og alarmen fik Jesper Andersen god brug for allerede en uge efter leveringen, da en dieseltyv troede, at han i al ubemærkethed kunne lænse tankene, mens Jesper Andersen holdt på en svensk rasteplads. Dén gik ikke, for da dieseltyven begyndte at pille ved tankdækslerne, udløstes alarmen, der er koblet til lastbilens horn, og dieseltyven tog benene på nakken.

Læst i alt:

1864 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger