Scania

8. juli 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

Første Scania af den nye Super til Hadsund-vognmand

8. juli 2022 - 01:44

Der var "Super" god stemning, da vognmand Morten Dalgaard Andersen og chauffør Frede Kjældmand i slutningen af sidste uge fik udleveret Danmarks første Scania 560 R A6x2 fra den nye Super-generation. Scania præsenterede sin Super-generation i slutningen af 2021 med løfte om bl.a. op til 8 % brændstofbesparelse i forhold til forgængeren. Og det er netop derfor, at Morten Dalgaard Andersen har investeret i den nye 560 R, som i øvrigt er den første Scania i KA Transport & Montages vognpark – og den eneste, der er hvid.
 
- Jeg har selv testet den nye Scania 560 R op imod en tilsvarende trækker af et andet mærke, og jeg må indrømme, at jeg blev imponeret. Scania’en gik ca. 4,7 km/l på testturen imod ca. 3,3 km/l for det andet mærke (målt på bilernes computer), og det var vel at mærke på samme strækning, med samme trailer og med samme læs, dvs. helt ens forhold, fortæller Morten Dalgaard Andersen.


Morten driver KA Transport & Montage i Hadsund, som blev etableret af hans far, Kjeld Andersen, der stadig er aktiv i firmaet. Morten, der har været vognmand siden 1994, overtog vognmandsforretningen i 2003 via et hurtigt generationsskifte, og virksomheden råder i dag over ni lastbiler, heraf tre trækkere og seks kranbiler. KA har specialiseret i transport og montering af bl.a. stålkonstruktioner samt specialtransport i Danmark og det øvrige Norden. Arbejdsdelingen er, at trækkerne kører stålkonstruktionerne frem fra producenten til byggepladserne, og kranbilerne hejser dem på plads. Og det er netop transport af stålkonstruktioner, som chauffør Frede Kjældmand får som hovedopgave i den nye 560 R.


- Frede er lidt af en Scania-mand, så han blev rigtig glad, da jeg tilbød ham at blive fast mand på den nye Scania. Han har kun kørt hos os i tre måneder, hvor han har kørt i en trækker af andet mærke. Vi har helt styr på dieselregnskabet for hver enkelt bil, så nu bliver det spændende at se, hvordan den nye Scania 560 R præsterer under virkelige forhold i forhold til Fredes tidligere bil, fastslår Morten.


Specifikationerne på den nye 560 R er optimeret med henblik på bedst mulige brændstoføkonomi. Den 6-cyl. 12,7 liters rækkemotor yder max. 560 hk v. 1.800 o/min. og har et drejningsmoment på hele 2.800 Nm mellem 900 og 1.400 o/min. Den er koblet til Scanias nyeste 14-trins G33CM Opticruise-gearkasse med integrerede krybe- og overgear med et gearspænd fra 20,8:1 i laveste krybegear til 0,78:1 i overgear. Drivlinen afsluttes med den ligeledes helt nye, enkeltreducerede R 783-bagtøj med en udveksling på 2,35:1.


Den nye Scania er fabriksopbygget med flytbar skammel, originale sideskørter, 480 liter brændstoftank og 76 liter AdBlue-tank mm. Stiholt i Aalborg har suppleret opbygningen med heldækkende alu-dørk foran skamlen, ekstra 235 liter brændstoftank, høje skabe bag førerhuset, åbne skuffer mellem træk- og bogieakslerne til kæder og andet surringsgrej, beskyttelsesbjælker foran og bag skamlen, snekædeophæng, masser af arbejdslys mm.


I førerhuset kan Frede glæde sig over stort set alt fra Scanias udstyrsliste. Det gælder bl.a. Premium fører- og passagerstol, læderpakke med sort læder på sæder, rat, gulv, dørsider mm., stor Premium Infotainment-pakke med 7” farveskærm, 4x20 W musikanlæg og integreret navigation, kaffemaskine og mikrobølge-ovn, ekstra 6 kW motor- og kabinevarmer, stor lyspakke med LED for-, sidemarkerings- og baglygter mm.

Bilen er leveret af Stiholts lastbilsælger Dennis Andersen fra Aalborg-afdelingen.

Læst i alt:

2316 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger