Scania

3. oktober 2017 - 02:10

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Frisk gylletransporter

3. oktober 2017 - 02:10

Energi Vegger A.m.b.a. i Nibe producerer grøn energi - baseret på gylle og industriaffald, der leveres som fjernvarme i Vesthimmerlands Kommune og som strøm til det offentlige el-net. Produktionen medfører en masse transport, som virksomheden bl.a. udfører med egen gylletankvogn.

 

Det tager dog Energi Vegger mere end 10 år i gennemsnit at slide en lastbil op. Der køres ikke ret mange kilometer, men til gengæld udføres rigtig mange kraftudtags-timer.

 

Energi Veggers første lastbil var en brugt Scania 85 med slamsugeropbygning. Siden har en Mercedes 3535 og en MAN TGA 480 tjent virksomheden, og nu er den fjerde lastbil sat i drift.

Den nye Scania G 450 LB8x2*6 leveres af lastbilsælger Christian Pedersen, Stiholt i Aalborg.

20 kubikmeter stor tank

Den nye bil er opbygget med en 20 kubikmeter stor gylletank fra VM Tarm, der er overflyttet fra Energi Veggers tidligere MAN-lastbil. Tanken er i rustfast stål, og den er inden overflytningen renoveret og pudset op af VM Tarm, der også har renoveret og fornyet pumper og andet nødvendigt udstyr.

 

- Den nye bil skulle have fuld luftaffjedring og tre styrende aksler, og det kunne Scania levere i den helt rigtige specifikation. Vi fik tilbud fra to andre lastbilmærker, men Stiholt og Scanias tilbud var det mest konkurrencedygtige, både hvad angår specifikationer og pris, fortæller driftsleder Richard Bengtsen, Energi Vegger.

To chauffører

Den nye Scania G 450 deles af to chauffører ved indsamling af gylle i nærområdet, mens eksterne vognmænd henter gyllen med større tanksættevogne over længere afstande.

 

- Vores egen bil kører kun ca. 20.000 km. om året. Til gengæld kører den rigtig mange kraftudtagstimer for at pumpe gylle, så vi har aftalt med Stiholt, at den i første omgang skal serviceres efter Scanias nye servicekoncept ”Skræddersyet service”. Her beregner bilen selv behovet for service og olieskiftsintervaller, baseret på den aktuelle drift, og så må vi se, hvordan det går, siger Richard Bengtsen.

Læst i alt:

20 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger