Scania

26. oktober 2018 - 13:12

App linkNu på Google Play

Grønt lys til Scania Driver Competition

26. oktober 2018 - 13:12

Scania inviterer lastbilchauffører uanset alder til at vise deres evner bag rattet og dyste mod andre chauffører i Scania Driver Competition 2018-2019. Med start allerede i juli på visse markeder er målet at tiltrække deltagere fra mere end 30 europæiske lande i kampen om den imponerende 1. præmie - en splinterny Scania lastbil.

 

De regionale og nationale runder med praktiske tests gennemføres i løbet af dette efterår og næste forår. "Scania arbejder målrettet på at levere bæredygtige transportløsninger, og her er fokus på chaufførens rolle mere og mere vigtig," siger Erik Ljungberg, Senior Vice President og chef for Corporate Relations i Scania i Södertälje.

 

Scania betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed. Fokusområderne for Scania Driver Competition er miljø, sikkerhed og brændstoføkonomi samt at tiltrække de næste generationer lastbilchauffører til erhvervet.

»Vi har altid stræbt efter at arrangere chaufførkonkurrencer, der fokuserer på de kompetencer, der er vigtige for transporterhvervet. Brændstoføkonomi, sikkerhed og manøvreevne er alle discipliner, som en vinder i Scania Driver Competition skal mestre,« siger Erik Ljungberg.

 

I den nye udgave af Scania Driver Competition er den hidtidige aldersgrænse på 35 år blevet fjernet, så Scania byder nu alle chauffører uanset alder velkommen i konkurrencen. En anden nyhed er, at chaufførerne nu kan kvalificere sig til konkurrencen ved at vise deres evner over tid ved hjælp af registrering af deres kørestil gennem Scanias Fleet Management Services (FMS). Dette gælder for virksomheder der har GPS-pakke samt coachede chauffører.

 

For alle deltagere handler det om at vise deres evner inden for defensiv og brændstoføkonomisk kørsel, kontrol af køretøjet, lastsikring samt brandbekæmpelse og førstehjælp. De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som præcisionskørsel, forlæns og baglæns slalomkørsel samt en ny vandudfordring.

»Disse udfordringer bliver svære selv for meget erfarne lastbilchauffører. Scania vil belønne præcision og god dømmekraft frem for hastighed, og konkurrencerne vil især handle om at præstere på et konstant, højt niveau,« fastslår Erik Ljungberg.

 

Tilmelding via FMS kan ske allerede nu og frem til den 18. november 2018. For chauffører der ikke er tilmeldt FMS starter tilmeldingen den 1. december 2018 og er åben frem til 31. januar 2019.

 

Den europæiske finale i Scania Driver Competition vil blive afviklet i Södertälje i Sverige den 25. maj 2019.

 

Læst i alt:

811 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger