Scania

3. april 2019 - 17:53

App linkNu på Google Play

KP Logistik investerer i 100 gas-lastbiler

KP Logistik investerer i 100 gas-lastbiler

3. april 2019 - 17:53

Scania skal levere 100 LNG-lastbiler til et tysk firma med danske rødder – nemlig KP Logistik, som har tysk hovedsæde i Stavenhagen i det nordlige Tyskland sydøst for Rostock.

 

De mange Scania R410-trækkere vil blive ligeligt fordel mellem KP Logistiks afdelinger i Stavenhagen og Wustermark nær Berlin.

 

Lastbilerne skal bruges til leverancer af tørgods samt køl- og frostvarer til primært Netto- og Norma-butikker i det østlige Tyskland, herunder Berlin.

 

»Med denne strategiske investering i gasbiler vil vi gerne gå forrest i mere bæredygtig transport og sætte et godt eksempel for branchen,« siger David Brokholm, adm. direktør for KP Logistik i Tyskland.

 

CO2-udledningen fra gas-lastbiler er lavere end fra diesel-lastbiler – især hvis de fodres med biogas, hvormed CO2-udledningen kan reduceres med op til 90 procent.

I Tyskland er gas- og el-lastbiler i en toårige periode undtaget for at betale vejskat – maut – på de tyske motorveje og hovedveje. Det gør det økonomiske regnestykke for gas-lastbiler noget mere favorabelt.

 

»Det gjorde det meget nemmere for os at gå efter gas-teknologi,« siger David Brokholm.

 

Det er Scanias hidtil største ordre på gas-lastbiler, siden den svenske producent i efteråret 2017 lancerede sine gas-lastbiler til tung transport. Scania kan levere gas-lastbiler med både tanke til både LNG (flydende gas) og CNG (komprimeret gas).

 

LNG giver den længste rækkevidde, og de 100 bestilte LNG-biler har en rækkevidde på op til 1100 kilometer. De skal indgå i firmaets flåde i 4-5 år og forventes i den periode at køre ca. 800.000 km.

KP Logistik blev etableret af Knud Pedersen i 1959 i københavnsområdet. I dag ledes virksomheden med dansk hovedsæde i Køge, men har siden 1990 også været aktive på det tyske marked.

Læst i alt:

1601 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger