Scania

4. august 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Kranløs Scania til Svenstrup Vognmandsforretning

4. august 2020 - 01:44

Da Stiholt for præcis et år siden fortalte om levering af en ny Scania G 450 til Svenstrup Vognmandsforretning syd for Aalborg, var det vognmand Leif Jespersen, der fortalte om den nye bil. Nu har Svenstrup Vognmandsforretning fået leveret endnu en ny Scania, men nu er det sønnen Tim Jespersen, der fortæller om den nye bil. Tim Jespersen har nemlig pr. 1. januar overtaget vognmandsforretningen, og da Tim er lige så glad for Scania som sin far, bliver der ikke lavet om på hverken favoritmærke eller -leverandør.

 

»Vi har netop fået leveret en ny Scania R 500 - selvfølgelig fra Stiholt. Den er opbygget med HMF-wirehejs, VBG-træktøj samt hydraulik ført bagud til kørsel med tipkærre, og den er malet af Nordjysk Autolakering i Sæby,« fortæller Tim Jespersen.

»Den erstatter en ældre R 500. Den gamle var en V8’er, men den nye er 6-cylindret. Samtidig er den nye med én trækaksel og styrbar bogie, mens den gamle var med tandem. Dét kan ses på dieselregnskabet,« tilføjer han.

 

Den nye bil har været i drift i et par måneder, og ifølge chaufføren går den nye op imod en kilometer længere på literen.

 

»Den nye laster desuden et halvt ton mere, så det er alt sammen rigtig godt for driftsøkonomien,« siger han.

 

Alle firmaets lastbiler bortset fra den nyeste er udrustet med kran på helt op til 115 t/m, og kranbilerne er i højere grad beskæftiget med kranarbejde end med transport. Det gælder alt lige fra løft af termoruder med glassug til udlægning af granitskærver eller flis på 20 meters afstand ind over en parcelhushæk. Dertil kommer bl.a. specialtransport af lange og tunge emner, udlejning af containere mv.

»Den nye R 500 kører lokal entreprenørkørsel med jord, sten og grus, haveaffald, asfalt mv. men ellers koncentrerer vi os om kranopgaverne,« fastslår Tim Jespersen.

 

Det er lastbilsælger Peter Munkholm, der har leveret den nye R 500 fra Stiholts Aalborg-afdeling, der desuden har klargjort den. Det er også her, at bilen fremover skal serviceres på en serviceaftale med udvidet drivlinedækning, som Svenstrup Vognmandsforretning foretrækker på sine biler.

Læst i alt:

900 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger