Scania

15. august 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny Scania R 500 skal køre med pærevælling

15. august 2020 - 01:44

Sejlstrup Entreprenørforretning, Vrå Mørtelværk, VM Mørtel, Sejlstrup Transport… Man skal holde tungen lige i munden for at holde styr på de mange forskellige aktiviteter i det, der i 1956 startede som en maskinstation og entreprenørforretning i Sejlstrup mellem Hjørring og Løkken, og som i dag har udviklet sig til en koncern med en pærevælling af forskellige aktiviteter i entreprenørbranchen.

 

For hør bare, hvad der står på listen: anlægsarbejde, mørtelproduktion, slamsugning, kloakarbejde, grundvandssænkning, fjernvarme, naturgas, jordsortering og -flytning, betonknusning, havefræsning, snerydning, salg af sand, grus, granitskærver, bark, kalk, flis, genbrugsmaterialer og meget, meget mere.

 

Fælles for alle aktiviteter er, at de kræver masser af transport, og det sørger en vognpark på 22 trækkende enheder samt en masse påhængsvogne, kærrer og trailere for. Vognparken består næsten udelukkende af svenske lastbiler, og for nylig kom der endnu en Scania ind i flokken, en Scania R 500 B8x4*4, som chauffør Morten Kern får fornøjelsen af fremover.

Bilen er leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm og opbygget af SR Hydraulik med et hollandsk LCH hejselad med højtip - dvs. det kan tippe op til lodret. Det er en funktion, der er strengt nødvendig, for bilen skal nemlig køre med op til 19 tons tunge mørtelsiloer, der fyldes med frisk mørtel på Vrå Mørtelværk og køres ud til byggepladser i hele Vendsyssel og afsættes lodret direkte på pladsen. Bilen er desuden udrustet med VBG-træk, så den kan have en ekstra, lastet mørtelsilo med på en 3-akslet overføringshænger. Når bilen ikke kører med mørtelsiloer, deltager den i de øvrige forefaldende kørselsopgaver i koncernen med forskellige typer containere.

 

Specifikationerne på den nye Scania:

Drivline: 13-liters, 6-cyl. rækkemotor på 500 hk/2.550 Nm, 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear og fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem, RB662 tandembogie med udveksling 2,92:1 samt tvær- og langsgående differentialespærrer.


Chassis: fuld luftaffjedring på alle fire aksler, F957 dobbelt chassisramme, styrbar og hævbar bogieaksel bag tandem.


Førerhus: CR20, højt placeret sikkerhedsførerhus med højt tag, Premium førerstol med indbygget ventilation, fuld læderpakke, Premium infotainment-system på 4x20 watt og integreret navigation, udvendige opbevaringsskabe i begge sider, køleskab, opbevaringsmodul, LED-for- og baglygter mm.

 

Læst i alt:

2274 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger