Scania

8. marts 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny Scania skal gøre to bilers arbejde

8. marts 2021 - 01:44

Thyholm Murer A/S er en byggevirksomhed med 40 år på bagen. Virksomheden bygger alt fra énfamilieshuse til større etageejendomme, offentligt byggeri og erhvervsbyggeri og har specialiseret sig i byggerier med lavt energiforbrug.

 

Det kræver masser af materialer og en stor maskinpark at holde de ca. 60 medarbejdere i gang, og det skal en ny Scania R 520 med kran og wirehejs fremover stå for. Den nye bil får nok at se til, for den skal erstatte to ældre lastbiler - en DAF fra 2008 og en Scania fra 2010.

 

- Vi har specificeret vores nye Scania som et fleksibelt arbejdsredskab der skal køre med alle former for materialer til vores byggerier. Samtidig skal den transportere vores maskiner og løse forskellige kranopgaver, fortæller Dan Gravgaard.

Sammen med sin bror Rasmus ejer han Thyholm Murer A/S, og de står i fællesskab for indkøbet af den nye Scania R 520 B8x4*4. For at kunne løse så mange opgaver som muligt er den udrustet med træktøj samt lys, luft og hydraulik ført bagud, så den også kan køre med bl.a. kærre, påhængsvogn og maskintrailer.

 

Bilen er opbygget med 30 t/m Hiab X-HiPro 302 EP-5 kran med fem hydrauliske udskud og rotator til grab, samt tre-vejs Sawo CLF432 S 3-W wirehejs. Den er proppet med sikkerhedsudstyr som bl.a. højresvings- og bakkamera, bakalarm, bagudrettede kameraer samt forbredningsreflekser til kørsel med overbredt gods som f.eks. pavilloner, regnsensor, fartpilot med afstandsradar, skivebremser med ESP, Hill Hold, LED-forlygter, ekstra tåge- og fjernlygter i tag, front og kofanger og meget mere.

Drivlinen består af 16,4 liters V8-motor, 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear samt enkeltreduceret RB662-tandembagtøj med langs- og tværgående differentialespærrer. Dertil kommer fuld luftaffjedring samt styrbar støtteaksel bag trækakslerne.

 

Den nye Scania er leveret af Stiholts lastbilsælger Lars Pedersen i Thisted.

Læst i alt:

1366 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger