Scania

3. maj 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Optimal letvægter til korn- og fodertransport

3. maj 2021 - 01:44

Vognmand Thomas Krogh Andersen i Vorning cirka midtvejs mellem Viborg og Randers er så glad for svenske lastbiler, at hans flåde på ti trækkende enheder ikke består af andet. Og så glad, at han for et par måneder siden fik leveret en ny Scania R 540 af lastbilsælger Christian Pedersen fra Stiholt Aalborg. Dermed nåede bestanden af Scania i flåden op på én - men sikken én.

 

Det er chauffør Brian Eriksen, der er ”skyld i”, at Volvo-dominansen blev brudt, og han har fået vogntoget opbygget stort set, som han ville have den.

Thomas Krogh Andersens ti lastbiler beskæftiger sig primært med transport for landbruget - korn- og foderstoffer, gylle, sand og grus mm. Den nye Scania har typebetegnelsen R 540 B6x2*4, dvs. med styrbar bagaksel, og den er skræddersyet til kørsel med korn- og foderstoffer. Den er opbygget med fokus på lav egenvægt, lav totalhøjde, lavt brændstofforbrug og lave driftsomkostninger. Og se bare her:

Vogntogsvægt tom: 18.760 kg takket være bl.a. alu-fælge hele vejen rundt, alu-lad, 6-cyl. motor, luftaffjedring mm.

 

Totalhøjde: 3,53 meter med normalt sovekabineførerhus for at kunne komme ind i kundernes lader, under siloer mm (en tilsvarende Volvo er 3,65 meter, fortæller vognmanden).

 

Drivline med 6-cyl. motor på 540 hk i kombination med GRS905R-gearkasse med Retarder samt enkeltreduceret R885-bagtøj er blandt Scanias mest brændstoføkonomiske til 56 tons vogntogsvægt. Serviceaftale Drivline+ i otte år/max. 1,2 mio. km med udvidet drivlinedækning sikrer minimale driftsomkostninger i kraft af perfekt vedligeholdelse, hverken for lidt eller for meget.

 

Forvogn og den komplette påhængsvogn inkl. 3-vejs tip og montering af EcoTop rullepresenninger er udført af Schmidt Tip ApS i Løgumkloster, malet hos Mosegaards Autolakering, plysset og polstret i førerhuset af FIX Autopolstring i Hedensted samt klargjort til levering af Stiholt i Aalborg.

Læst i alt:

4634 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger