Scania

4. oktober 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Perfekt pakkeløsning til AVV

4. oktober 2018 - 01:44

Hjørring og Brønderslev kommuner starter i løbet af oktober en ny indsamlingsordning af husholdningsaffald. Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S, i daglig tale AVV, skal tømme de nye 2-delte containere til de tørre fraktioner. Det sker med en splinterny vognpark på ni Scania P 360 renovationslastbiler med NTM renovationsaggregater fra Stiholt i Hjørring, der leverer de komplette biler som en pakkeløsning inkl. service og vedligeholdelse de næste 7 år.

 

Igennem det seneste års tid har Brønderslev og Hjørring kommuners fælles affaldsselskab AVV gennemført en stor udbudsrunde på rullende materiel til et nyt koncept for indsamling af affald. Vinderen af udbuddet blev aut. Scania-forhandler Stiholt A/S, der bød ind med 3-akslede Scania P 360 renovationsbiler i to forskellige udførelser opbygget med finsk-producerede NTM renovationsaggregater.

 

Kapacitet, miljø og ergonomi

 

»I udbudsmaterialet havde vi opstillet en lang række krav til det rullende materiel,« fortæller afdelingsleder Peter Kristensen fra AVV.

 

»Det gjaldt alt fra kapacitet og lasteevne til miljøegenskaber og ergonomi ved ind- og udstigning. Vi har desuden stillet krav til service- og vedligeholdelsesstandarder for materiellet, og her kunne Stiholt levere den absolut bedste pakkeløsning med Scania lastbilchassiser og NTM renovationsaggregater inkl. serviceaftaler,« siger Peter Kristensen.

 

De ni nye Scania er fordelt på fem Scania P 360 DB6x2*4 med såkaldt LowEntry-førerhus med meget lav indstigning til bykørsel samt fire Scania P 360 DB6x2*4 med normalt P-førerhus til kørsel over længere strækninger på landevej. Bortset fra førerhusene, der alle har plads til chauffør og to passagerer, har de ni Scania stort set samme specifikationer; dvs. Euro 6-motorer på 360 hk, 6-trins automatgearkasse, luftaffjedring på alle aksler samt styrbar bogieaksel, hvilket giver kort venderadius og minimal slitage på dæk og køreunderlag.

 

Automatisk sænkning af førerhus

 

»I byen har vores medarbejdere rigtig mange daglige ind- og udstigninger af førerhuset. Her har ergonomien en afgørende betydning, og her er Scanias LowEntry-førerhus rigtig godt. Når chaufføren trækker håndbremsen, sænkes førerhuset automatisk tættere mod jorden, så indstigningshøjden kommer ned på et minimum. Samtidig giver det lavt placerede førerhus ekstra godt udsyn omkring lastbilen, hvilket bidrager til endnu bedre trafiksikkerhed ved bykørsel blandt cyklister og fodgængere,« forklarer Peter Kristensen.

 

»På landevejsruterne har medarbejderne ikke nær så mange daglige ind- og udstigninger, så her har vi prioriteret godt overblik under kørslen i kraft af en højere siddeposition samt højere lasteevne takket være et lidt lettere førerhus,« tilføjer han.

 

Effektiv opbygning og højere kvalitet

 

 

Stiholt har i mere end 25 år været dansk importør af de finsk-producerede NTM renovationsaggregater. Det har givet stor erfaring med at sammensætte effektive pakkeløsninger, hvor lastbil og opbygning er tilpasset hinanden perfekt.

 

»Som aut. Scania-forhandler kan vi bestille nye Scania-chassiser til levering over hele Europa. De ni biler til AVV er produceret på Scania-fabrikken i Södertälje ved Stockholm, hvorfra de er sendt direkte til NTM i Finland, der har monteret renovationsaggregaterne. Derfra er de blevet kørt til Stiholt i Hjørring, hvor vi har udført slutklargøringen inden levering til AVV,« fortæller Stiholts lastbilsælger Christian Pedersen.

 

»På den måde har vi sparet både tid og omkostninger på transport, og vi opnår en endnu højere kvalitet på de komplette biler,« fastslår han.

 

Netop høj kvalitet spiller en stor rolle for AVV. Som ansvarlig for affaldsindsamling fra ca. 50.000 husstande i Brønderslev og Hjørring kommuner er driftssikkerheden afgørende for AVV.

 

Kildesortering

 

»I det nye indsamlingskoncept henter vi kildesorteret affald. Renovationsaggregaterne er opdelt i to kamre, så vi kan håndtere plast/metal og papir i samme bil og samtidig holde fraktionerne adskilt. Det er vigtigt for kommunernes miljøindsats,« fastslår Peter Kristensen.

 

»Vi har tidligere fået leveret lastbiler og opbygninger fra Stiholt, og de har til fulde levet op til vores forventninger. Derfor havde vi ingen betænkeligheder ved at vælge Stiholt igen, da de vandt udbuddet,« tilføjer han.

 

Efter leveringen af de ni nye Scania renovationsbiler skal de nye medarbejdere på introduktionskursus for at lære at betjene det nye materiel så effektivt og sikkert som muligt, hvorefter affaldsindsamlingen for alvor går i gang efter det nye koncept fra den 1. oktober i Brønderslev og Hjørring kommuner.

Læst i alt:

1894 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger