Scania

13. maj 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

PostNord tester - endnu - en gas-lastbil

13. maj 2020 - 01:45

PostNord er i gang med at afprøve en lastbiltrækker fra Scania med gasmotor. Der er tale om en Scania G410, som kører på komprimeret biogas.

 

»Vi arbejder konstant på nye klimavenlige løsninger, der kan gøre os endnu grønnere i vores måde at levere på og testen af Scanias G410 er seneste spændende tiltag. Vi ser frem til at afprøve den bæredygtige lastbiltrækker i vores daglige distribution på Sjælland, for at få afklaret om det er den vej, vi skal gå, når der skal investeres i en grøn vognpark,« siger Jan Greve, udviklingschef i PostNord Danmark.

 

PostNord prøver trækkeren af i et par måneder på Køge Transportcenter, hvor den er startet med at køre i Brøndby og Ishøj. Efter testen vil PostNord være blevet klogere på, hvor mange timer den kan køre om dagen, hvor fleksibel den er, hvorvidt der er en binding/omkostning i praksis, som ikke kunne ses før testen, og hvordan den er at tanke.

Lastbilen er udstyret med CNG-tanke, som kan fyldes op med både komprimeret naturgas (CNG) og komprimeret biogas (CBG). I Danmark tanker lastbilerne certificeret biogas. Denne Scania G410 har en typisk rækkevidde på 300-500 km.

 

Det er ikke første gang, at PostNord tester en gas-lastbil. Det skete også i november, hvor PostNord afprøvede en Iveco Stralis NP i flåden – dog uden i første omgang at indlemme gas-lastbilen permanent i flåden, oplyser PostNord til Lastbil Magasinet.

 

»I PostNord tester vi løbende forskellige klimavenlige løsninger med henblik på at få en så bæredygtig flåde som overhovedet muligt. Iveco Stralis lastbilen var en af løsningerne, som vi har testet, hvor vi fik en masse erfaringer med. Testen er afsluttet og den er leveret tilbage, men vi samarbejder fortsat med Iveco. Før der lægges fast på en permanent løsning, der skal indlemmes i flåden, vil vi gerne afprøve en lang række andre forskellige løsninger og alternativer brændstoffer for at få så mange erfaringer som muligt,« oplyser PostNords kommunikationsafdeling.

Læst i alt:

784 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger