Scania

23. juli 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Rejser verden rundt i en Scania

23. juli 2018 - 01:43

Den 1. august 2017 tegnede Mads og Trine Hansen den sidste røde streg på det verdenskort, der blev symbol på, at beslutningen om at rejse verden rundt nu var endelig. Godt et år efter er parret klar til jordomrejse med deres tre børn, Emil på 22, Mette på 18 og Anton på 10, og Emils kæreste Tine på 20.

 

Rejsen skal foregå på hjul, men det er ikke et hvilket som helst køretøj, familien har valgt til deres jordomrejse. De skal rejse i en ombygget Scania fra P-serien i crewcab-model – altså den model, der normalt bruges som brandbil. Årsagen til det bemærkelsesværdige valg af køretøjet er egentlig enkel: Der er nemlig plads til hele familien i mandskabsførerhuset, og så sidder man godt.

Crewcab’en opbygges med en kasse bagpå, så den kommer til at ligne en stor campingvogn. Det spektakulære ved opbygningen er, at bilen skal være familiens hjem i det år, de skal rejse verden rundt. Det har derfor været vigtigt, at der var plads til dem alle i det nye hjem.

 

»For os var der ingen tvivl om, at vi skulle køre jorden rundt på hjul. Det var straks sværere at beslutte, hvilken type køretøj, vi skulle vælge. Vi overvejede alt fra personbiler med campingvogne til autocampere, men vi endte med vores første indskydelse – en lastbil. På den måde kunne vi nemlig få plads til os alle sammen i førerhuset, og vi kunne indrette camperen præcis, som vi ønskede det,« fortæller Mads.

Mads er tidligere murermester i eget firma, og dengang havde han en Scania i virksomheden. Det var derfor ikke svært for ham at vælge, hvilket mærke hans nye hjem skulle være.

 

»Da vi havde besluttet os for, at vi ville rejse jorden rundt i en lastbil, var Scania det første mærke, jeg tænkte på. Jeg var rigtig glad for den (Scania'en red.), jeg havde i firmaet før i tiden, så det var meget naturligt for mig at vælge en Scania som vores nye hjem,« fortæller han.

 

Mads og Trine starter rejsen sammen med sønnen Anton med en tur gennem Europa, så de kan vænne sig til den nye bil i trygge omgivelser. Fra Danmark går turen til Tyskland, Frankrig, Schweitz, Østrig, Slovenien, Ungarn, Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet. I Tyrkiet tilslutter resten af familien sig, og derfra tager de på opdagelse i Mellemøsten, Asien og Nordamerika.

Læst i alt:

1914 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger