Scania

20. februar 2019 - 12:41

App linkNu på Google Play

Scania: De ambitiøse CO2-krav vil kræve betydelige investeringer

20. februar 2019 - 12:41

Scania ser gårsdagens aftale mellem Europa-Parlamentet og EU-rådet om CO2-standarder for tunge køretøjer som et redskab til at nå Paris-klimamålene.

 

»Sådanne standarder med fokus på udstødnings-udledning skal kombineres med andre tiltag. Vedvarende biobrændstoffer og andre alternative brændstoffer, chaufførtræning, mere effektiv logistik, nye motortrafikteknologier og yderligere foranstaltninger vil også være nødvendige,« siger selskabets direktør Henrik Henriksson.

 

Skønt Scania har en stærk tro på, at elektromobilitet er vejen til at nå en lavere CO2-udledning, mener virksomheden dog ikke, at teknologien endnu ikke moden, da der er usikkerhed om kundernes efterspørgsel. Samtidig er der ingen offentlig opladningsinfrastruktur for de elektriske lastbiler til rådighed i øjeblikket i Europa.

 

»De ambitiøse mål og overgangen til nye drivliner vil også kræve betydelige investeringer i ladning- og tankningsinfrastruktur for alternative brændstoffer specifikt til lastbiler, som i høj grad endnu ikke er på plads,« siger Henrik Henriksson.

Læst i alt:

786 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger