Scania

28. oktober 2019 - 14:23

App linkNu på Google Play

Scania er sydamerikanernes favorit

28. oktober 2019 - 14:23

Rasmus Haargaard

Scanias nye lastbilgeneration er blevet kåret til “Truck of the Year Latin America” 2020.

 

Bag kåringen står en jury bestående af 15 redaktører og journalister fra transportmedier i Brasilien, Argentina, Chile og Peru. Prisen blev uddelt forleden på Fenatran, den største transportmesse i Sydamerika.

 

Det er første gang, at den sydamerikanske lastbilpris bliver uddelt, og kåringen er en udløber af et samarbejde med den traditionsrige organisation International Truck of the Year, som i mere end fire årtier har uddelt prisen for Årets Lastbil i Europa.

 

Kriterierne for at blive Årets Lastbil i Europa i Sydamerika er, at der skal være tale om en lastbil introduceret på markedet inden for de seneste 12 måneder, og i bedømmelsen lægges der vægt på bl.a. teknologisk innovation, komfort, sikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi, miljømæssigt aftryk og driftsomkostninger.

Den nye Scania-generation har tidligere International Truck of the Year 2017, da den blev introduceret i Europa. Ved denne kåring i Sydamerika var Scania oppe imod konkurrenter fra Volvo, Iveco og Volkswagen.

 

Kåringen International Truck of the Year (IToY) blev første gang uddelt i 1977 efter ide af den redaktøren Pat Kennett fra det irske Truck Magazine. I dag består IToY-organisationen af 24 journalister fra førende europæiske transportmedier – bl.a. Lastbil Magasinet som dansk repræsentant.

 

IToY-gruppen har i de seneste år udvidet med en række associerede medlemmer fra Kina, Indien, Iran, Sydafrika, Australien, Brasilien, Japan og New Zealand.

Læst i alt:

1766 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger