Scania

28. oktober 2019 - 14:23

App linkNu på Google Play

Scania er sydamerikanernes favorit

28. oktober 2019 - 14:23

Rasmus Haargaard

Scanias nye lastbilgeneration er blevet kåret til “Truck of the Year Latin America” 2020.

 

Bag kåringen står en jury bestående af 15 redaktører og journalister fra transportmedier i Brasilien, Argentina, Chile og Peru. Prisen blev uddelt forleden på Fenatran, den største transportmesse i Sydamerika.

 

Det er første gang, at den sydamerikanske lastbilpris bliver uddelt, og kåringen er en udløber af et samarbejde med den traditionsrige organisation International Truck of the Year, som i mere end fire årtier har uddelt prisen for Årets Lastbil i Europa.

 

Kriterierne for at blive Årets Lastbil i Europa i Sydamerika er, at der skal være tale om en lastbil introduceret på markedet inden for de seneste 12 måneder, og i bedømmelsen lægges der vægt på bl.a. teknologisk innovation, komfort, sikkerhed, køreegenskaber, brændstoføkonomi, miljømæssigt aftryk og driftsomkostninger.

Den nye Scania-generation har tidligere International Truck of the Year 2017, da den blev introduceret i Europa. Ved denne kåring i Sydamerika var Scania oppe imod konkurrenter fra Volvo, Iveco og Volkswagen.

 

Kåringen International Truck of the Year (IToY) blev første gang uddelt i 1977 efter ide af den redaktøren Pat Kennett fra det irske Truck Magazine. I dag består IToY-organisationen af 24 journalister fra førende europæiske transportmedier – bl.a. Lastbil Magasinet som dansk repræsentant.

 

IToY-gruppen har i de seneste år udvidet med en række associerede medlemmer fra Kina, Indien, Iran, Sydafrika, Australien, Brasilien, Japan og New Zealand.

Læst i alt:

1636 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger