Scania

13. juni 2022 - 08:59

App linkNu på Google Play

Scania introducerer el-lastbiler til regional kørsel

13. juni 2022 - 08:59

Scania introducerer nu el-løsninger til regional transport. Den nye generation el-lastbiler, der fås med R- og S-sovekabineførerhuse, er en del af en komplet løsning. Med batterikapacitet på op til 624 kWh gør Scania det muligt at opnå en hurtigere grøn omstilling med el-lastbiler til regional kørsel.

 

- Denne introduktion repræsenterer en stor milepæl for os og for vores partnere, siger Christian Levin, Scanias CEO.

 

- Vi øger nu vores produktsortiment i alle dimensioner ved at tilbyde nye muligheder for mange forskellige kunder og transportsystemet som et hele. Disse el-lastbiler er en del af løsninger, der indeholder alle de muligheder, som en transportindustri, der længes efter elektrificering, efterspørger.

 

Med Scanias nye el-lastbiler kan der vælges mellem både forvogne og sættevognstrækkere til f.eks. køletransporter. Rækkevidden varierer afhængig af vægt, specifikationer og topografi, men en 4x2-sættevognstrækker med seks batterier kan forventes at have op til 350 km rækkevidde med en gennemsnitshastighed på 80 km/t på motorveje. Kørsel på faste ruter med mulighed for planlagt ladning på hjemmeadressen eller på destinationen er mest gunstig. Opladning under chaufførens obligatoriske 45 min. daglige hvil vil naturligvis øge rækkevidden.

Scanias nye el-lastbiler til regional transport kan i første omgang bestilles som 4x2-sættevognstrækkere og som 6x2*4 forvogne. En 2-akslet sættevognstrækker har brug for en akselafstand på 4.150 mm for at kunne specificeres med seks batterier og drager dermed fordel af reguleringen af køretøjsdimensionerne i Europa. Vogntogsvægte på op til 64 tons, dvs. en typisk nordisk kombination, kan ligeledes specificeres.

 

En ladekapacitet på op til 375 kW betyder, at én times ladning vil tilføre 270-300 km rækkevidde som tommelfingerregel. Det kontinuerlige effektniveau for en Scania 45 R eller 45 S er 410 kW (svarende til ca. 560 hk). De nye Scania el-lastbiler kan bestilles allerede nu ved at gå i dialog med Scania, og produktionen starter i 4. kvartal 2023.

Læst i alt:

562 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger