Scania

9. marts 2021 - 21:00

App linkNu på Google Play

Scania ramt af bestikkelsessag

Scania ramt af bestikkelsessag

9. marts 2021 - 21:00

Lastbil- og busproducenten Scania har betalt bestikkelse i årene 2013-2016 for at få kontrakter om busser, ifølge en gennemgang af SVT’s program Uppdrag, som blev vist på svensk tv tirsdag.

 

SVT's gennemgang viser, at Scania gennem agenter betalte penge for buskontrakter i flere af Indiens stater. Tidligere ansatte siger i programmet, at ledelsen burde have kendt om bestikkelsen.

 

Scania har også fiflet med lastbiler i Indien ved bl.a. at bytte om på chassisnumre for at leve op til aftale om at levere bestemte lastbiler til et lokalt mineselskab. De aftalte lastbiltyper blev ikke længere produceret, men i stedet blev nyere lastbiler i hemmelighed ”forklædt” som de ønskede modeller.

 

Oplysningerne om bestikkelsesanklager er bekræftet i en intern undersøgelse hos Scania, som tv-programmet Uppdrag har set. Ifølge undersøgelsen betalte Scania penge under bordet for buskontrakter i syv forskellige stater.

Men på trods af efterforskningen, der anbefalede Scania at rapportere hændelserne til politiet, blev der ikke lavet nogen politirapport.

 

Scanias afgående direktør Henrik Henriksson udtaler til Uppdrag, at Scanias etiske arbejde i Indien muligvis har været "blåøjet", men at de reagerede kraftigt, da de fik nys om anklagerne. Ifølge Scania har dokumentationen ikke været stærkt nok til at komme videre med sagerne.

 

Læst i alt:

10161 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke