Scania

28. maj 2020 - 23:26

App linkNu på Google Play

Scania ruller de første batteri-elektriske lastbiler ud

Scania ruller de første batteri-elektriske lastbiler ud

28. maj 2020 - 23:26

Scania har sat to batteri-elektriske lastbiler i drift hos den norske dagligvaregrossist Asko. Bilerne skal køre i Oslo og er et nyt skridt i Scanias udvikling af fuldt elektriske lastbiler.

 

Erfaringerne med Scanias hybridlastbiler, der kan køre delvist elektrisk i tæt bebyggede områder, er så positive, at det nu giver god mening at indsætte fuld-elektriske lastbiler til distribution af dagligvarer i byerne, lyder det fra Scania selv.

 

De to batteri-elektriske Scania-lastbiler, der er indsat i Askos distributionsnetværk, har en batterikapacitet på 165 kWh, hvilket giver dem en rækkevidde på ca. 120 km mellem opladningerne, der sker med gennem et kabel med 130 kW ladeeffekt.

 

Projektet mellem Scania og Asko er støttet økonomisk af Enova, der er en statslig organisation under Klima- og Miljøministeriet i Norge.

»Scania arbejder aktivt med udvikling af batterier og battericeller både på egen hånd og i samarbejde med eksterne partnere og kunder. Det er et område, hvor vi forventer markante fremskridt på flere felter i de nærmeste år, herunder med løsninger, der er skræddersyet til forskellige transportsegmenter. Samtidig har vi stærkt fokus på kundernes samlede driftsomkostninger,« siger Karin Rådström, ansvarlig for salg og marketing hos Scania.

 

Scanias tilgang til elektrificering af den tunge transport omfatter forskning og udvikling inden for flere løsninger. Det gælder bl.a. hybrid-elektriske teknologier med bio-brændstof som energikilde samt hel-elektriske lastbiler og busser. Scania arbejder også med elektriske køretøjer, der kan oplades med pantograf-teknologi under kørslen ved hjælp af elektrificerede veje, samt ved hjælp af brændselscelle-teknologi med brint som brændstof.

I Danmark anvendes Scanias el-hybrid-lastbiler af virksomheder som Hørkram, Läntmannen-Schulstad, Rema1000/JH Transport og Netto.

 

Scania Danmark forventer at sende endnu flere hybrid-lastbiler på gaden i de næste fem år – og regner desunden med, at halvdelen af nye danske lastbiler er fuld-elektriske i 2030.

Læst i alt:

986 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger